RUPTURĂ în coaliție! Liderul senatorilor PNL: „Închiderea magazinelor la 18.00 NU este logică”

Liderul grupului PNL din Senat, Virgil Guran, a declarat, miercuri, că decizia închiderii magazinelor la ora 18.00 este greșită, după ce mai mulți liberali și-au declarat deschis nemulțumirea față de această măsură luată de Guvern la propunerea CNSU. Amintim că nu este primul semnal transmis din cadrul coaliției.

  • „Măsura închiderii magazinelor de la 18.00, eu am spus-o deschis, nu cred că este o măsură bună. Nu e numai de cei din Guvern, în CNSU sunt și oameni de specialitate, nu doar oameni politici, bănuiesc că de la Ministerul Sănătății s-a transmis că de la ora… Eu cred că dl Arafat a susținut sau nu știu, cu cei de la Ministerul Sănătății…Consider că nu este măsură bună și logică asta”, a declarat Virgil Guran.

„Constat cu ochii mei că se creează îmbulzeală”

Deputatul PNL Florin Roman a declara tcă măsura privind închiderea magazinelor la ora 18,00 dată de guvernanţi ridică mari semne de întrebare:

Plecăm la muncă cu toţii dimineaţa, ajungem de multe ori la 18,00, la 19,00 la 20,00, în funcţie de program şi în aceste condiţii suntem puşi în situaţia de a fi cumva disciplinaţi obligatoriu. Chestiunea asta, din punctul meu de vedere, nu merge. Domnul Arafat, dacă într-adevăr îşi dorea o discuţie foarte serioasă cu partidele, trebuia să ne invite înainte să ne spună că astea sunt lucrurile şi ne dădeam şi noi un punct de vedere, pentru că avem şi noi membri în Comisiile de sănătate, specialişti, foşti miniştri, foşti directori de direcţii de sănătate publică şi ne spuneam şi noi un punct de vedere”. (…) Locuiesc chiar vizavi de un supermarket. (…) De când s-a introdus această măsură constat cu ochii mei că se creează acea îmbulzeală, se creează acea aglomeraţie, plus că practic îi dăm peste cap şi pe cei vârstnici, care de regulă obişnuiesc să vină dimineaţa. Lucrul ăsta l-am văzut şi ieri şi astăzi. Văd zilnic acest lucru, a spus Roman, la Palatul Parlamentului.

Deputatul PNL Marilen Pirtea a semnalat și el, miercuri, că este nevoie de „măsuri realiste”, pentru traversarea perioadei de carantinare, cu referire la restrângerea programului magazinelor.

Pentru perioada Sărbătorilor Pascale, atât pentru Paștele catolic, cât și pentru Paștele ortodox, este previzibilă multiplicarea situațiilor de aglomerație, de încălcare a distanței pandemice minime din spațiile comerciale, chiar o anumită panică legată de aprovizionarea specială cu produse de sezon. În acest context, merită să ne gândim că programul spațiilor comerciale poate fi prelungit, chiar până la eliminarea restricțiilor de program, în paralel cu introducerea unor măsuri asiguratorii prin care magazinele își vor restrânge numărul de coșuri și cărucioare disponibile la intrări, pentru a fi respectat numărul maxim de persoane admise în magazine, calculat în funcție de suprafața lor utilă. Astfel de măsuri, dublate de respectarea strictă a obligativității în purtarea măștilor medicale și în termoscanare, pot asigura o respectarea a siguranței epidemiologice, fără să fie redus programul de funcționare al magazinelor”, afirmă deputatul Marilen Gabriel Pirtea.

„Ora 20.00 ar fi mai rezonabilă”

Europarlamentarul PNL Cristian Bușoi, vicepreședinte al PNL, nu este de acord cu măsura luată de colegii săi din guvern pentru închiderea magazinelor de la ora 18.00 când crește rata de infectare.

„Și eu personal cred că ora 20.00 ar fi mai rezonabilă. Nu are rost să-i înghesuim pe oameni, mulți sunt activi și muncesc până la 18.00”, a declarat Cristian Bușoi, marți seară.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.