Spread the love

Teo Hira, proaspăt ales în funcția de consilier local, duce o luptă internă în PNL privind desemnarea ca viceprimar. Concurența sa este Ionuț Rusu. În acest context, Teo Hira trebuie să fie tot mai vizibil și, recent, a fost invitat la Dobrogea TV, unde a precizat că militează pentru o biserică a armânilor, în Piața Ovidiu, ca parte a unui viitor nonagon religios în zonă.

În campania electorală am avut o întâlnire cu comunitatea armânească, din care fac și eu parte, macedonească, cum ne știu cetățenii, iar solicitarea șefilor acestei comunități, capilor comunității, a fost pentru noua administrație un teren, pentru ca această comunitate să construiască cu bani proprii o biserică. Ne-am hotărât să adoptăm în cel mai scurt timp, întâi să identificăm terenul, să adoptăm această măsură, să încercăm să alocăm acest teren în Piața Ovidiu. Constanța beneficiază de acest octogon confesional. Dacă facem acest pas, alocăm terenul pentru biserică – impact bugetar minim, Primăria nu cheltuie nimic, punem în folosință un teren, pe care această comunitate va construi cu fonduri proprii această biserică. Dacă reușim să alocăm tot în Piața Ovidiu vom vrea un nonagon confesional”, a spus Teo Hira.

Nicoleta Ploscaru, fost candidat independent pentru funcția de primar al orașului, s-a arătat revoltată de aceste declarații. La rândul ei armână, Ploscaru a subliniat că această comunitate nu are șefi, liderii fiind în fiecare familie bunicul, cunoscut ca papu. În esență, Ploscaru consideră că ceea ce afirmă Teo Hira este o minciună și o impostură.

Hira zice ca ar fi o promisiune pe care ar fi făcut-o “liderilor comunității”. Este o minciună și o impostură. Aromânii nu au lider, eu nu am auzit de așa ceva, nu știu la ce se referă. Fiecare familie are propriul său lider, și acesta este Papu/bunicul. Dacă câțiva indivizi și-au făcut un ONG nu înseamnă că sunt și liderii comunității. Altă minciună este insinuarea că aromânii l-ar fi sprijinit pe Chițac. Aromânii nu sunt secui, să voteze un partid unic, gen UDMR. Ei sunt români, ca oricare alții, și votează în funcție de convingeri politice, interese, simpatii și antipatii, diferiți candidați. De exemplu, eu m-am votat pe mine. Sunt convinsă că nici Făgădău, aromân după mamă, nu l-a votat pe Chițac. Si USR a avut candidați aromâni, și pe lista de Consiliu, atât la Municipiu, cât și în județ. Nu știu care este combinația cu terenul din Piața Ovidiu, dar modul cum Hira prezintă problema îi expune în mod nedrept pe aromâni prejudecăților și atacurilor nemeritate. De parca am fi o comunitate închisă și egoistă care ar fi indiferentă la binele comun și și-ar negocia sprijinul politic în schimbul unor interese egoiste, de grup. Nu este adevărat. Gică Hagi a jucat pentru tricolor, pentru toți românii, nu doar pentru aromâni, și a făcut România cunoscută miliardelor de telespectatori din lumea întreagă! Aromânii nu sunt minoritari, ca grecii, turcii sau evreii și nici nu este de competența semidoctului parașutat de Chițac în CL să-și dea cu părerea privind identitatea națională. Eu v-am mai spus, o să avem de tras cu ăștia, dar să nu creadă că vor tăia și vor spânzura în Constanța după bunul plac. Aici nu este sat fără câini. Dacă Chițac o va lua pe drumul abuzurilor și ilegalităților, furia populară îl va mătura înainte de terminarea mandatului!”, a transmis Nicoleta Ploscaru.

PE ACELAȘI SUBIECT:

Facebook Comments

One thought on “RUPTURĂ în armânime, din cauza bisericii lui Teo Hira. Ploscaru a luat foc: „NU suntem secui, să votăm partidul unic! Suntem ROMÂNI!””

 1. S-au gasit…sa tarasca iar si iar, ca si in trecut, in mizeria politica ca si in “Iluzia Libertatii prin VOT ” ca din 90 si pana azi: ARMANEAMEA!
  VOI SI GRUPURILE VOASTRE DE INTERESE ATI TRAFICAT INFLUENTA,INFORMATIE,ATI FAVORIZAT SI LEGITIMIZAT HOTIA LA NIVEL PARLAMENTAR ,REGIONAL,PRIN LIDERI TRADATORI AFILIATI UNOR GRUPARI ANTI-ROMANESTI,ILEGALE SI ANTICONSTITUTIONALE (Art.40 Alin.4) ATRAGAND URA,ANTIPATIE,BA CHIAR RISCAND CONFLICTE INTER-ETNICE!
  Pentru niste ….”nume-prenume ” care de 30 ani au schimbat napronul cu legitimatia si poate vreo naveta de Pepsi la schimb cu un port-bagaj de DACIA 1300 sport ce poate avea DOSARE DIN SEDIUL SECURITATII DE LA CONSTANTA si care sunt bine cunoscute atat la noi cat si …in “strainatate” ca “investitori” cu viziuni mai putin “orthodoxe”,NU IMPLICATI ARMANAMEA O ETNIE FURATA SI NEINDREPTATITA DE ISTORIE IN JOCUL VOSTRU MURDAR CUM A FACUT-O BARONUL TRADATOR DUMBA IN TRECUT! PE NOI NU NE INTERSEAZA VREO STRADA DIN VIENNA SI MAI ALES VREO CLADIRE,din VIENNA sau din CONSTANTA ! NOI NE DUCEM TRADITIA IN SUFLET SI INIMI DIN GENERATIE IN GENRATIE SI NU STAM CU TRADATORII SI VANZATORII,NICI LA SLUJBA DE DUMINICA SI NICI LA VOT( TOT DUMINICA)!
  PARVENITII DE LA “HOARA” SE CEARTA intre ei pe subiectul “CARE SA FIE CEL MAI PATRIOT/UMAN/CRESTIN”,uitand la randu’ lor CA AVEM TOATA INFORMATIA DESPRE TOT CE AU FACUT …GRESIT (juridic/legal/constitutional).
  PE ARAHAT SPIONUL SYRIAN IL SUSTINETI SI VOI?Ca poate va da o cladire pe centru…la Bucuresti daca nu la Constanta dar s-au dat toate de n-a mai apucat nici Babu nimic.CA BARONUL TRADATOR DUMBA …SA ITI POARTE NUMELE O CLADIRE LA VIENNA ?( “Car’ him io “mai mare ca asta nici ca ati vazut) TRADAREA O aveti genetic partea asta de…”machidoni-crestini” care merg la vrajitoare sau la parlament.
  DE VAPOARELE FURATE DE BASESCU N-ATI MAI AFLAT NIMIC?PAI DEGEABA ATI FOST ACOLO?SHIPPING CEVA?
  ATI TACUT SI PROTEJAT FUNDATII ca lu’ GATES SI CLINTON’s SI FOARTE MULTE NUME IMPLICATE IN ADMINISTRATIE FAC SI ACUM PARTE DIN GRUPARI ANTI-ROMANESTI SI ANTI-CONSTITUTIONALE!
  PLECATI DIN VIATA PUBLICA oricum nu mai e mult si PLECATI ORICUM!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *