Rompetrol Rafinare anunță „rezultate operaționale foarte bune” pentru rafinăriile Petromidia și Vega, în primul trimestru din 2019

Rompetrol Rafinare, membru al Grupului KMG International, a anunțat rezultatele operaționale la rafinăriile Petromidia Năvodari și Vega Ploiești din primul trimestru al lui 2019, despre care reprezentanții companiei spun că sunt foarte bune. Astfel, la cea mai mare rafinărie din România au fost procesate peste 1,5 milioane de tone de materii prime, un nivel asemănător celui din primul trimestru al anului trecut. Din punct de vedere operațional, rafinăria Petromidia a reușit în primul trimestru din 2019 să atingă un nivel de materie primă procesată de 1.51 milioane de tone, din care 1.35 milioane de tone de materii prime procesate în unitatea de Distilare Atmosferică și în Vid, în creștere cu peste 14 kt în comparație cu perioada similiară de anul trecut.

Îmbunătățirile pe una dintre instalațiile principale din rafinărie se datorează implementării software-ului Advanced Process Control, care a ajutat la atingerea unui nivel foarte înalt de alimentare a rafinăriei în perioada de iarnă, a precizat conducerea companiei. Rafinăria Vega (unitate de procesare care funcționează de 114 ani și singurul producător intern de bitum și hexan) a înregistrat în primele trei luni ale anului un volum de 79 kt de materii prime procesate, în creștere față de aceeasi perioada a anului trecut cu aproximativ 3%. Totodată, gradul de utilizare a capacității de rafinare a ajuns la 95,77%, în creștere 2,83% față de perioada similară a anului trecut, mare parte datorită creșterii cererii de bitum.

În acest an, Rompetrol Rafinare și-a propus să depășească pragul de 6 milioane de tone de materii prime procesate, fapt ce ar reprezenta un nou record istoric.

Cifra de afaceri brută consolidata consemnată în T1 s-a ridicat la peste 1.13 miliarde USD, într-o ușoară scădere față de nivelul atins în T1 2018 (1.2 miliarde USD).  Totodată, rata inflației din România, în creștere cu peste 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut, dar și fluctuația monedelor de importanță la nivel global (depreciera leului în raport cu dolarul american cu aproximativ 4% comparativ cu paritatea din decembrie 2018) au dus la un context economic care afectează rezultatul financiar general.

„Rompetrol Rafinare este în continuare un barometru de performanță, fapt certificat de rezultatele operaționale aflate pe același trend impus în ultimii ani. Suntem foarte mulțumiți de eforturile specialiștilor noștri, care mențin standardele de producție foarte ridicate. Rezultatele financiare sunt determinate 100% de factori pe care nu îi putem controla, dar suntem ferm convinși că până la finalul anului vom vedea îmbunătățiri pe piața internațională. Am intrat în al 12-lea an de operare în România și, cu siguranță, experiența acumulată din 2007 și până în prezent ne va ajuta să consemnăm rezultate foarte bune până la finalul anului”, a declarat Yedil Utekov, Director General al Rompetrol Rafinare.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.