Românii, printre cei mai săraci din Europa: 32% sunt dispuși să emigreze! Băisan, România Modernă și Demnă: „Europa nu trebuie să mai trateze comunitatea cu dublă comandă. Trebuie să cerem un salariu minim pe comunitate de 1.200 de euro!“

Raportul European al Plăţilor Consumatorilor arată că românii rămân în continuare săracii Europei. Trăim atât de prost încât 32% dintre români sunt dispuși să emigreze… Doar Ungaria ne depășește, înregistrând un procent de 35% din populație care își dorește să emigreze în viitorul apropiat. Aceste procente sunt duble față de media Europei care este de 18%. Tot Raportul European al Plăților Consumatorilor mai arată că în timp ce 59% dintre români reuşesc să economisească în fiecare lună, din ce în ce mai mulţi părinţi se împrumută pentru plata facturilor. 35% dintre aceștia au în întreţinere minim un copil sub 18 ani. Românii se situează pe penultimul loc din Europa și la valoarea sumelor economisite, în timp ce Elveţia este în fruntea clasamentului, cu o medie de 590 euro economisiţi lunar.

Referitor la raportul prezentat mai sus, președintele Partidului România Modernă și Demnă (RMD), Cristy Băisan, a declarat pentru TOMIS NEWS că Europa ar trebui să nu mai trateze România ca pe o țară de mâna a doua și să nu mai aplice duble măsuri.

„Relația României cu cei din Comunitatea Europeană la ora actuală nu este una corectă. Incorectitudinea nu este rezultatul relei-credințe, ci a unei lipse de actualizare a contextului în care România se află în Comunitatea Europeană. De la intrarea României în UE au trecut 11 ani, iar lucrurile au avut o dinamică care nu a putut fi previzionată la momentul aderării. Tocmai datorită acestei dinamici, România era obligată, la un moment dat, să ceară o reactualizare a poziției ei în Europa, pentru că țara noastră a plătit cel mai mare preț pe care l-a plătit o națiune în lume să participe la un experiment. România a plătit în 11 ani de comunitate europeană peste 2.000 de miliarde de euro. Asta a fost prețul integrării noastre în UE, un preț de aproape 100 de ori mai mare decât PIB-ul României“, a spus Băisan.

Președintele RMD a afirmat că formațiunea sa este singura de pe scena politică să-și asume să solicite Europei introducerea unui salariu minim egal în toate țările membre ale UE.

„Fără introducerea unui salariu minim în comunitatea europeană, care să închidă închidă acest ecart de neacceptat de 12 ori de la minim la maxim între țările membre ale UE, fenomenul migrației din România nu poate fi stopat. Țara noastră este la ora actuală unul dintre principalii furnizori de forță de muncă din EU. Statul român școlarizează, pe banii contribuabililor, 300.000 de tineri, care preferă să plece pentru că salarizarea în România în raport cu restul UE este foarte diferită. Dacă noi nu vom cere un salariu minim pe comunitate de 1.200 de euro, atunci lucrurile vor merge din rău în mai rău. Românii nu pleacă din țară pentru că vor ei, sunt fugăriți de sărăcie. Dacă la acest lucru adăugăm și un comportament profund imoral al multinaționalelor prezente în România, în raport cu angajații români, atunci lucrurile devin și mai grave. Nu trebuie să mai acceptăm să fim situați la coada tuturor clasamentelor pe care ei le prezintă“, a punctat Băisan.

CITEȘTE ȘI:

Baisan și-a înființat partidul România Modernă și Demnă. „Sunt personalități locale care s-au alăturat și se vor alătura pe viitor. Am trăit destul în întuneric!”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.