Românii pleacă din țară, Vela dă din umeri: „Sunt decizii personale. NU se raportează undeva…”

Mai multe zboruri cu muncitori sezonieri programate zilele trecute de pe aeroporturile Cluj și Sibiu au transportat deja mii de români spre alte țări, în special Germania. România a dat undă verde pentru muncitorii sezonieri, guvernul fiind criticat pentru faptul că în timp ce își numără milioanele de șomeri și nu propune nici un plan concret din punct de vedere economic, permite plecarea din țară a forței de muncă.

Totuși, aceasta nu este singura problemă. Românii nu pleacă doar organizat din țară, ci și… individual. Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat marți că a văzut personal la un punct de frontieră cum mulți români pur și simplu pleacă din țară, iar aceste plecări nu sunt înregistrate nicăieri.

„Este relativă… pentru că am fost duminică în vamă și sunt foarte mulți români care pleacă individual. Sunt decizii personale, sunt contracte individuale personale, nu se raportează undeva într-un centru al situațiilor de urgență sau undeva la MAI dorința și intenția unui cetățean român care are drept de liberă circulație”, a spus Marcel Vela.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *