Românii își vor CUMPĂRA măștile de protecție. Orban: „O să găsim un mecanism de distribuție DOAR pentru cetățenii care se află sub pragul sărăciei”

Începând cu 15 mai, se va renunța gradual la măsurile restrictive, însă românii vor avea obligativitatea de a purta masca de protecție în spațiile publice închise. De la anunțul președintelui Klaus Iohannis în acest sens, s-a tot discutat despre cum vor fi distribuite aceste măști de protecție. Gratuit sau contracost?

Vineri dimineață, premierul Ludovic Orban a spus că „vom anunța când o să avem o decizie”. Până după-amiază, se pare că decizia a fost luată. Ludovic Orban a precizat, în cadrul unei emisiuni televizate, că cetățenii României își vor cumpăra măștile de protecție din propriile buzunare și că doar persoanele aflate sub pragul sărăciei vor beneficia de ajutoare de stat în acest sens.

„Noi avem o analiză în curs de realizare pe fiecare măsură restrictivă. Am inventariat fiecare măsură și analizăm eliminarea fiecărei restricții din punct de vedere al riscului epidemiologic sau al efectelor economice sau de altă natură. (…) Eu sper să nu fie necesar să amendăm pe nimeni. Nu îmi doresc să amendeze Poliția sau Jandarmeria pe nimeni. Îmi doresc ca toți cetățenii să respecte regulile pe care le stabilim. (…) Este o măsură necesară, în spații închise. Pentru persoanele care nu au venituri o să găsim un mecanism de distribuție (a măștilor de protecție – n.r.), care se află sub pragul sărăciei, în baza anchetelor sociale ale primăriilor, vom stabili un mecanism de punere la dispoziție a acestor măști. În ceea ce privește ceilalți cetățeni, vor trebui să își achiziționeze măști de pe piață. Noi vom asigura fie prin achiziție internă, fie din import”, a spus Ludovic Orban.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *