„România vrea autostrăzi”! Protestul #șîeu a ajuns fenomen național. Dobre (PRO România Constanța): „Dragnea este nervos pentru că el nu dezvoltă România, își dezvoltă propriile buzunare”

Zeci de firme, primării, echipe sportive, personalităţi, sindicate, dar şi persoane fizice s-au alăturat, vineri, protestului „România vrea autostrăzi” și și-au întrerupt activitatea timp de 15 minute, la ora 15.00. Tot la ora 15.00, omul de afaceri Ștefan Mandachi iniţiatorul protestului, a inaugurat în localitatea Cumpărătura, judeţul Suceava, primul metru de autostradă construit în Moldova.

Fenomenul #șîeu a ajuns unul național, iar ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a stat de vorbă cu protestatarii din fața instituției.

Aproape 1.000 de oameni au fost în stradă la Iași. Și în București s-au strâns oameni în Piața Universității, dar și în județul Constanța, la Năvodari. De asemenea, pe autostrada A1, mai multe mașini au oprit pe banda de urgență și oamenii au ieșit în stradă și în alte orașe din România. În concluzie, mii de oameni au postat fotografii în care arată că și-au întrerupt activitatea timp de 15 minute, cu hashtagul #șîeu.

„România vrea autostrăzi” și #șîeu au ajuns fenomen național, iar social-democrații au arătat că nu reușesc să se confrunte cu situația. Mai ales după ce președintele PSD, Liviu Dragnea, s-a arătat foarte nervos astăzi în cadrul conferinței județene a PSD Dâmbovița, susținând că protestul este „un circ”!

În acest sens, deputatul constănțean al PRO România, Mircea Titus Dobre, ne-a precizat că trebuie să hotărâm ce vrem pentru România.

„Am remarcat că Liviu Dragnea a fost foarte nervos astăzi în declarații… Problemele nu sunt numai în infrastructura rutieră, vorbim și de infrastructura spitalelor, în educație… Dar, acum nu trebuie să ne cufundăm în bălăcăreala aceasta politică, trebuie să ne așezăm la masă, trebuie să hotărâm ce vrem să facem cu această țară! Pentru că ceea ce se întâmplă în acest an (de la PSD – n.r.) și se va întâmpla și în următorul an, nu are nici o legătură cu infrastructura, pentru că Liviu Dragnea a mințit în ultimii doi ani și minte în continuare! El zice că dezvoltă România… fals! Își dezvoltă propriile buzunare!”, a spus deputatul Dobre, pentru TOMIS NEWS.

Întâmplător sau nu? Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a fost trimis vineri la Bacău, unde a declarat că săptămâna viitoare se va afla în Parlament pentru a susţine modificările ce trebuie aduse la Legea achiziţiilor publice. De altfel, Ministerul Transporturilor a distribuit astăzi o mulțime de postări pe rețelele de socializare prin care arată că „astăzi începe construcția Autostrăzii Moldovei”!

„Este clar că l-a trimis (pe Răzvan Cuc – n.r.) ca să combată această acțiune realizată de acel om de afaceri din Suceava, dar în același timp vreau să subliniez că nu înțeleg de ce era Liviu Dragnea atât de nervos la conferința județeană de la Dâmbovița vis-à-vis de acest subiect! Era foarte nervos! Probabil este deranjat de o mișcare civică!”, a concluzionat deputatul Dobre, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *