România va decide dacă va trimite ARME în Ucraina. Ciucă: „NU pregătim soldați ucraineni și NU trimitem mercenari!”

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, la Oradea, despre un proiect de lege aflat pe site-ul MApN, prin care s-au modifica legea, astfel încât să poată fi trimise arme şi achipament Ucrainei, că în acest moment, legea este în analiză, iar în momentul în care ea se va finaliza, vor lua şi decizie concretă în acest sens. Premierul a infirmat zvonurile privind pregătirea soldaţilor ucraineni pe teritoriul României şi faptul că ar exista mercenari români implicaţi în războiul din Ucraina.

Şeful Executivului a fost întrebat, la Oradea, despre proiectul de lege aflat pe site-ul MApNl în care se modifica legea existentă şi  dacă, în bagza acestei legi, vor fi trimise arme si tehnică militară către Ucraina.

În acest moment, legea este în analiză, în momentul în care ea se va finaliza, vom lua o decizie concretă în acest sens”, a spus premierul.

Premierul a fost întrebat şi dacă confirmă declaraţiile din partea rusească că există mulţi mercenari români în Ucraina.

Nu comentăm o astfel de informaţie. Nu există astfel de date. Am văzut că există şi informaţia conform căreia s-ar instrui pe teritoriul României militari ucraineni, nu încape discuţia de acest subiect”, a spus premieru.

Nicolae Ciucă a făcut apel la cetăţeni să aibă grijă de unde se informează, arătând că „este o situaţie de securitate deosebit de complicată şi în acest ansamblu, există foarte multe informaţii care fac parte din domeniul dezinformării, al fake news-ului şi al propagandei.

„Avem nevoie de foarte mult discernământ când primim astfel de informaţii”, a mai spus premierul.

Premierul Nicolae Ciucă susține că nu există informații că ar exista mercenari români în Ucraina, așa cum susținea Ministerul Apărării din Rusia. De asemenea, Ciucă a spus că România nu va deveni bază de antrenament pentru soldații din Ucraina.

Nu comentăm o astfel de informație. Nu există astfel de date (referitor la prezența mercenarilor români în Ucraina).”, a spus Nicolae Ciucă.

De asemenea, premierul a spus că România nu va deveni bază de antrenament pentru soldații din Ucraina.

Am văzut că există informația că s-ar instrui pe teritoriul Românei militari ucraineni, dar nici nu se pune problema de așa ceva. Vreau să fac un apel la români să aibă foarte mare grijă de unde se informează pentru că în această perioadă există multă dezinformare, mult fake news.”, a spus Nicolae Ciucă.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *