România va crea un FOND SPECIAL pentru localităţile înfrăţite din Republica Moldova şi România

România va crea un fond special pentru localităţile înfrăţite din Republica Moldova şi România, a anunţat sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă la Chişinău, senatorul ales în Circumscripţia electorală pentru românii cu domiciliul în afara României, Viorel Badea. Potrivit Radio Chişinău, el a precizat că este elaborată o iniţiativă legislativă în acest sens „de care vor putea beneficia localităţile înfrăţite şi care va ajuta comunităţile din Republica Moldova să creeze un context mai favorabil unei vieţi mai bune şi bunăstare”.

viorel badea
Senatorul Viorel Badea

Totodată, Viorel Badea a anunţat că în contextul în care 2021 urmează a fi declarat un an cultural România-Republica Moldova, Comisia pentru cultură din Senatul României va face o invitaţie pentru o vizită din partea comisiei similare de la Chişinău. Viorel Badea a mai anunţat şi intenţia Comisiei cultură din Senatul României de a acorda sprijin pentru dezvoltarea în continuare a instituţiilor româneşti de presă TVR Moldova şi Radio România Chişinău.

Intenţia autorităţilor de la Bucureşti a fost salutată de deputaţii PAS şi Platformei DA, Petru Frunze şi, respectiv, Iurie Reniţă, care consideră că această asistenţă va contribui la dezvoltarea localităţilor din Republica Moldova.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *