România, țara copiilor abuzați și exploatați: Guvernul, reforme ZERO pentru protecția minorilor. Judecătorii susțin PEDOFILII!

De 1 iunie, toți politicienii se grăbesc să publice o grămadă de mesaje despre copii, dar realitatea din țara noastră este una a copiilor abuzați sexual, prin muncă și cerșetorie, fără ca statul să aibă măsuri eficiente pentru a-i proteja și pentru a-i ajuta să se integreze în societate. Guvernul României nu realizează nici măcar studii referitoare la numărul de copii abuzați sexual și nici măcar nu recunoaște toate formele de abuz sexual, deoarece legislația este una învechită și lasă loc de multe interpretări care ajută infractorii.

Autoritatea Națională pentru protecția a raportat, în 2018, peste 1.000 de cazuri de copii abuzați. Dar un sondaj realizat de World Vision România a arătat că 4 din 5 copii nu cunosc toate formele de abuz sexual și 3 din 5 copii nu ar vorbi cu părinții lor despre abuzuri, ceea ce evident că reduce foarte mult numărul total de cazuri de abuzuri, dar nu pentru că ele nu ar exista, ci pentru că ori nu sunt recunoscute, ori nu sunt raportate. Autoritatea Națională pentru protecția a raportat, în 2018, peste 1.000 de cazuri de copii abuzați. Dar un sondaj realizat de World Vision România a arătat că 4 din 5 copii nu cunosc toate formele de abuz sexual și 3 din 5 copii nu ar vorbi cu părinții lor despre abuzuri, ceea ce evident că reduce foarte mult numărul total de cazuri de abuzuri, dar nu pentru că ele nu ar exista, ci pentru că ori nu sunt recunoscute, ori nu sunt raportate.

Salvați Copiii, în 2019, a primit 1.594 de reclamații privind abuzuri sexuale în mediul online. Dintre toți acești copii abuzați, peste 90% erau fete. În România, doi copii sunt abuzați, sub o formă sau alta, în fiecare oră. Vârsta medie a copiilor abuzați sexual este de doar 7 ani, dar multe cazuri au fost identificate și la copii cu vârste de 4 ani sau mai puțin. România are mari probleme și în privința traficului de minori în vederea exploatării. Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane arată că, în 2019, „peste 70% din victime au avut vârste cuprinse între 15 și 19 ani”, iar cea mai frecventă formă de exploatare este cea sexuală, împotriva fetelor.

În anul 2010, România a ajuns în atenția Europei cu cazul de la Țăndărei, când o rețea de traficanți a exploatat sute de copii prin cerșetorie. Rețeaua recruta copii din familii sărace, îi ducea în Anglia și acolo îi obliga să cerșească. În anul 2019, după multe tergiversări, justiția din România i-a achitat pe toți cei 25 de inculpați și nimeni nu a fost găsit vinovat, deși dovezile arătau o rețea de criminalitate organizată care s-a îmbogățit prin exploatarea copiilor. Deși traficanții aveau vile cu 2 sau 3 etaje, limuzine, bijuterii de aur, petreceri cu diferiți maneliști – instituțiile statului român n-au fost niciodată interesate să-i întrebe cum au obținut toate aceste bunuri și venituri.

Putem remarca în România o tendință din ce în ce mai mare a instanțelor de judecată de a trata superficial cazurile în care sunt abuzați copiii. În urmă cu câțiva ani, judecătorii au decis că o fată de 11 ani și-ar fi dat acordul pentru act sexual cu un violator, iar infractorul a fost achitat în acest caz. Apoi alte cazuri în care judecătorii eliberează din arest preventiv infractori care au violat copii de 13 ani sau 11 ani. Un pedofil a primit 3 ani cu suspendare pentru relații sexuale cu o copilă de 12 ani.

Inclusiv astfel de decizii ale judecătorilor sunt dovezi ale violenței împotriva copiilor, deoarece le este încălcat dreptul la apărare, iar instanța interpretează legile în favoarea agresorului, nu a victimei. Un sistem de justiție care consideră că copiii de 11 sau 12 ani își dau acordul pentru act sexual nu poate apăra drepturile copiilor din România.

Guvernul României neglijează complet toate aceste probleme și nu propune nicio reformă în justiție sau în domeniul asistenței sociale. Judecătorii vor continua să dea decizii în favoarea violatorilor și pedofililor, iar Protecția Copiilor din țara noastră se dovedește o instituție ineficientă. România are o problemă sistematică deoarece instituțiile statului nu funcționează pentru a proteja, cu orice preț, drepturile și libertățile copiilor, ci de multe ori neglijează, ignoră sau refuză să creadă problemele semnalate de minori. Această situație se remarcă de la agentul din secția de poliție până la ultimul judecător dintr-o instanță de judecată. Atât timp cât Guvernul nu e capabil să impună o reformă care să crească protecția copiilor, instituțiile vor funcționa deficitar, dacă nu chiar în favoarea infractorilor.

De 1 iunie este foarte ușor pentru politicieni să publice mesaje pe Facebook cu „La mulți ani”, însă e foarte greu să propună legi pentru a le garanta copiilor că drepturile și libertățile lor le sunt garantate și apărate de instituțiile statului român.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.