România și Israel au demarat negocierile pentru redeschiderea turismului bilateral

În cadrul unei video-conferințe organizată astăzi, Excelența Sa dl. David Saranga, Ambasadorul Israelului în România, alături de Directorul Diviziei Economice a Ministerului de Externe israelian, Ilan Fluss, au participat la prima rundă de discuții cu autoritățile române, având drept scop redeschiderea turismului bilateral, în contextul pandemiei de coronavirus, transmite Ambasada Israelului în România.

Statul român a fost reprezentat de Excelența Sa dl. Radu Ioanid, Ambasadorul României în Israel; Răzvan Pîrjol, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri; Andrei Baciu, Secretar de Stat în Ministerul Sănătății, precum și de Adrian Bourceanu, Director al Departamentului pentru Orientul Mijlociu și Africa din cadrul Ministerului de Externe al României.

Ne dorim ca, în viitorul apropiat, cursele aeriene dintre cele două țări să se reia, mai ales că este binecunoscut faptul că românii aleg tot mai mult Israelul ca destinație turistică, iar israelienii sunt pe locul doi în topul celor mai numeroși turiști străini care vin în România (234.500 de sosiri în 2019). Este evident că, mai întâi, ne dorim ca toată lumea să călătorească în siguranță, fie în Israel, fie în România, și sunt convins că nu va mai dura mult până când acest lucru va fi posibil”, a spus David Saranga.

La rândul său, Răzvan Pîrjol și-a manifestat aprecierea pentru deschiderea dialogului cu Israelul și așteaptă cu interes următorul pas în acest demers esențial pentru ambele state: experți ai Ministerului Sănătății din România și din Israel  vor avea în curând o întânire în sistem video-conferință în cadrul căreia vor analiza datele legate de evoluția la zi și combaterea pandemiei de coronavirus, precum și strategia de urmat în viitorul apropiat.

Statul Israel își propune să demareze un program pilot care vizează reluarea graduală a circulației turistice în perioada post-criză SARS-CoV-2. Într-o primă fază, având ca perspectivă luna iulie, se dorește încheierea unor acorduri cu țări care trebuie să îndeplinească o serie de criterii cumulative obligatorii. Acestea fac referire, spre exemplu, la un număr maxim de persoane infectate cu noul coronavirus înainte de începerea proiectului, numărul de teste PCR efectuate sau numărul de bolnavi activi. De asemenea, se dorește impunerea zborurilor directe. În prezent, deși lansarea programului era prevăzută pentru începutul lunii iunie, granițele sunt în continuare închise pentru turiști, ca urmare a deciziilor luate pentru siguranța sanitară de către Ministerul Sănătății din Statul Israel.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.