România se pregătește să testeze populația în masă. Vaccin experimental, solicitat din import

Managerul Institutului „Matei Balş”, dr. Adrian Streinu – Cercel, a anunțat vineri faptul că în România începe testarea în masă a populației, întrucât numărul cazurilor de bolnavi de coronavirus este unul destul de mic față de restul țărilor, ceea ce ridică semne de întrebare.

„Testarea s-a făcut în funcție de contacte. De aici înainte lucrurile se vor schimba. Testarea va trebui să se extindă în masă în funcție de gavitatea cazurilor. Următoarele zece zile ne vor oferi tabloul despre cum să se facă testarea. Nu vom mai merge doar pe testare la contacți”, a spus Streinu – Cercel.

Totodată, managerul de la Balș consideră că, în cel mult o lună de zile, în România va ajunge un vaccin experimental care ar putea apăra populația de coronavirus. Potrivit acestuia, vaccinul ar urma să fie importat din Marea Britanie, unde cercetările sunt avansate în acest sens.

Streinu-Cercel a mai afirmat faptul că între Institutul Naţional de Boli Infecţioase şi britanici există un protocol de colaborare și că vaccinul va ajunge la avizare la Agenţia Naţională a Medicamentului. După ratificarea protocolului științific de cercetare și avizul Agenției, vaccinul poate fi adus.

„Este un vaccin făcut prin inginerie genetică. S-au identificat structurile de la nivelul virusului care pot genera anticorpii protectori şi este un vaccin care se adresează populaţiei care nu a trecut prin infecţie. De aceea, avem nevoie de testele acelea rapide ca să putem să identificăm persoanele. (…) Noi ne gândim ca într-o lună de zile să fim în posesia tuturor documentelor pentru a putea face primele evaluări de voluntari. Îl vom lua din Marea Britanie”, a mai spus Streinu – Cercel.

Similare:

Ședință extraordinară a Consiliului Local Constanța. S-au alocat 2,5 milioane lei pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase

MApN anunţă producţia de masă a primei izolete româneşti. „Cercetătorii militari au realizat-o în timp record”

Palaz a luat foc: „Avem un Comandament județean TOTAL NEFUNCȚIONAL! La IGSU e HAOS! O să vă LINȘEZE LUMEA PE STRADĂ!”

BILANȚ CORONAVIRUS: 308 cazuri, confirmate pozitiv la nivel național. Raportarea pe județe: INTERZISĂ

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.