România reacționează după amenințările lui Putin: 250.000 de euro pentru presă şi societatea civilă din Republica Moldova!

România acordă 250.000 euro Republicii Moldova în scopul implementării de proiecte care vin în sprijinul societății civile și al presei independente. Fondurile trebuie să susțină parcursul european al Republicii Moldova, susține Ministerul Afacerilor Externe din România.

Decizia vine cu patru zile înainte de turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, în care se înfruntă Maia Sandu, candidat proeuropean susţinut de România şi Igor Dodon, preşedintele prorus în exerciţiu și după amenințarea de ieri a lui Vladimir Putin către România.

Ministerul Afacerilor Externe va acorda, prin decizia ministrului Bogdan Aurescu, o contribuție voluntară în valoare de 250.000 euro în scopul implementării de proiecte în sprijinul societății civile și al presei independente din Republica Moldova. Contribuția este alocată din bugetul cu destinația cooperare internațională pentru dezvoltare și asistență umanitară pentru anul 2020 și va fi acordată prin organizația European Endowment for Democracy (EED), înființată în 2013 de Uniunea Europeană și statele membre, ca entitate independentă cu expertiză în promovarea proiectelor destinate consolidării democrației și drepturilor omului în Vecinătatea UE. Fondurile vor contribui la consolidarea parcursului european al Republicii Moldova.

„Decizia survine în continuarea activității consecvente a României în direcția susținerii parcursului european al Republicii Moldova, singura opțiune în măsură să asigure stabilitatea și prosperitatea cetățenilor săi. România își propune astfel să impulsioneze conectarea Republicii Moldova la valorile europene și principiile democratice, prin susținerea concretă acordată societății civile și mass-mediei în calitate de promotori principali ai acestor valori… România va continua să acționeze în sprijinul direct al cetățenilor din Republica Moldova, în baza relației speciale fundamentată pe comunitatea de limbă, cultură și istorie, precum și pe Parteneriatul strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova”, scrie în comunicatul MAE.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.