România prinde curaj în privința schimburilor comerciale pe mare? Deputatul Vișan, raportor cu misiune în Republica Moldova: „Putem să fim actor principal în Marea Neagră!”

În aceste zile are loc Reuniunea anuală a Comisiei pentru proiectul de buget şi audit a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), organizată la Istanbul, Turcia. La această reuniune participă vicepreședintele APCEMN și președinte al Delegației Parlamentului României Reuniunea anuală a Comisiei pentru proiectul de buget şi audit a APCEMN, Roberta Anastase.

Roberta Anastase

„Adoptarea execuției bugetare pentru anul 2018 și proiecţia bugetară aferentă anului 2020 sunt principalele subiecte abordate în cadrul reuniunii. Comisia pentru proiectul de buget și audit este formată din membrii ai delegaților naționale APCEMN din Grecia, Moldova și România”, a spus Roberta Anastase.

Marea dezbatere va fi, însă, între 22-23 mai, în Republica Moldova, unde vicepreședintele comisiei economice, tehnologice și protecția mediului a APCEMN, deputatul social-democrat constănțean, George Vișan, este raportor al principalei teme de discuții, intitulată „Green Economy. Blue Growth”.

În avanpremiera dezbaterii, deputatul Vișan a precizat pentru TOMIS NEWS următoarele: „România poate să fie un actor principal în zona Mării Negre și poate împărtăși din experiența ei în zona energiei verzi. Dar, la capitolul Blue Growth, putem, împreună cu Turcia și Grecia, să jucăm un rol important în zona dezvoltării schimburilor comerciale în Marea Mediterană și Marea Neagră.”

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE
error0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*