România, posibil ACORD TURISTIC cu Grecia și Israel, pentru libera circulație

Este foarte probabil ca, în perioada următoare, restricțiile de călătorie să dispară pentru românii care vor alege să călătorească în Grecia și Israel. Săptămâna aceasta, ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a avut o întâlnire cu ambasadorul Israelului, David Saranga, cu care a discutat despre posibilitatea încheierii unui protocol de călătorie. Săptămâna viitoare, ministrul Năsui ar urma să se întâlnească și cu ambasadoarea Greciei, pentru a dezbate acest subiect. Dacă acest protocol de călătorie va fi încheiat cu Grecia și Israel, românii vor putea călători în aceste două state pe baza adeverinței de vaccinare. Așadar, nu vor mai fi nevoiți să prezinte testul cu rezultat negativ și nici să rămână în carantină. 

Între Grecia și Israel există un astfel de protocol de călătorie. Dacă și România va semna acest acord, se va crea o bulă de călătorie, lucru care s-a întâmplat în țările baltice.

Ministrul nostru, Claudiu Năsui, deja a discutat cu ministrul grec, sper ca într-o săptămână-două, să avem și noi un protocol. Acesta va fi bilateral, asta înseamnă că românii care s-au vaccinat vor putea merge în Grecia și Israel fără test. Noi încercăm să-i convingem pe greci să facă și testul rapid la frontieră, chiar dacă e contra-cost. Această adeverință de vaccinare este un lucru bun, în sensul că, dacă se reglementează la nivelul Comunității europene, având acea adeverință că ești vaccinat, poți să circuli liber peste tot“, a spus Alin Burcea, vicepreședinte ANAT.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *