România, insulă de libertate. Conferință la Constanța pentru Armată! Bădrăgan: „Prin 2% începem să fim egalul forțelor armate membre NATO”

Geopolitica nu ne ajută deloc. Sora Basarabie a căzut, oficial, sub controlul Moscovei; Ucraina e teatru de război și ocupantă a teritoriilor românești; Ungaria își respectă angajamentele neoficiale și seculare de parteneriat cu Moscova; Serbia, „singurul vecin cu care nu ne-am certat” aproape că nu există și oricum ar opta pentru Moscova în caz de conflict; Bulgaria a căzut din nou în mâinile celor cu care oricum simpatizează, adică rușii. Așa se prezintă situația României astăzi, o „insulă” a libertății, înconjurată de „sateliți” ai Lubiankăi și ai Moscovei.

Despre 2% din PIB-ul țării pentru Armată se discută de mult timp, mai ales în contextul în care Armata României, în caz de conflict, se bazează mai mult pe eroism și determinare decât pe logistică și dotare. „Tragem cu praștia” a devenit o sintagmă acceptată de militarii care, în caz de conflict, vor fi nevoiți să fugă organizat, nicidecum să reziste, pentru că nu au cu ce. De altfel, politicul românesc și-a pus amprenta teribil, anii de după Revoluție în care toți șobolanii sugaci la partid au prins funcții importante și, în caz de conflict, nu se pricep la nimic, încep să își spună cuvântul. România iese în față cu pieptul gol în fața unei amenințări pe care inconștienții partidelor politice o tratează ca la partid, crezând că cu bani și slugărnicie rezolvă din nou geopolitica unei țări suferinde de 100 de ani de două războaie mondiale, 50 de ani de comunism și alți 20 de furt teribil din partea Rusiei, indiferent de numele său politic.

Miercuri, la Constanța, a avut loc o conferință în acest context, sub egida Partidului România Unită, care a organizat întrunirea cu tema „Pentru Armată. Dobrogea și Marea Unire”. La masa rotundă au participat cadre militare în rezervă și candidați ai PRU la alegerile parlamentare din 11 decembrie, reuniți în campania „Fii Român! Împreună Unim România!”, susținută de președintele PRU Constanța, Dumitru Bădrăgan.

„2% pentru Armată înseamnă o sumă minimă pe care o alocăm din PIB conform și obligațiilor asumate, să nu uităm faptul că Strategia Națională pentru Apărare pentru 2007 – 2027 înseamnă și respectarea obligațiilor pe care ni le-am asumat prin aderarea la NATO înseamnă și respectarea unor obligații pentru alocarea sumelor necesare unei Armate care să se bucure de respectul românilor, egală cel puțin celorlalte forțe armate membre ale NATO și, nu în ultimul rând, să nu uităm că în Constanța avem Portul Constanța, avem Portul Mangalia, aeroportul Kogălniceanu – internațional – bază a aeronavelor care tranzitează zona, avem Capul Midia, unde sunt desfășurate exerciții militare și, să nu uităm, faptul că Armata înseamnă o dezvoltare a industriei orizontale: o dezvoltare a capitalului autohton, care, prin capacitatea sa de a asigura mentenanță, piese de schimb, de a produce prin specialiști piesele necesare, poate asigura locuri de muncă la nivelul întregii țări!”, a spus Dumitru Bădrăgan, pentru TOMIS NEWS.

În sfârșit, se pune „punctul pe i”! Fregatele au fost o „țeapă” pentru Armată, organizată de politicieni! 

La evenimentul de miercuri am discutat și cu cel ce-a fost la Statul Major General, la Centrul Național Militar de Comandă, fost șef serviciu de supraveghere și avertizare, funcție cu care a fost și în teatrele de operații, precum Irak și Afganistan, comandor (r) de Marină, Nicolae Vlăduțoiu.

„Am discutat astăzi despre necesitatea acordării Armatei 2% din PIB. Așa cum am spus și auditoriului, este puțin, dar pentru început e bine, măcar dacă reușim să facem să dotăm Armata României cu ce este necesar pentru început, ca să putem dezvolta o Armată pentru România, pentru apărarea integrității și suveranității acestui popor, acestei Românii frumoase și mândre și bogate! Eu cred că trebuie depolitizată Armata! Armata este brațul înarmat al politicului, politicul să se limiteze la a solicita, a formula cerințe pentru Armata, iar problemele de pregătire și dezvoltare ale Armatei să le pronunțe, să le facă specialiștii militari, nu cum s-a întâmplat cu fregatele T-22, pe care le-am luat din Marea Britanie, care a fost o decizie politică și nu militară! De aceea, acum mergem foarte greu cu ele, ca niște nave de pasageri, cu un tun de 76,5 în prova!”, a spus cmd. (r) Nicolae Vlăduțoiu, pentru TOMIS NEWS.

Potrivit acestui ofițer de prestigiu al Armatei Române, fără 2% din PIB „Armata României se desființează!”

„Armata României se desființează! Oricum, e pe cale de dispariție! Toate deciziile politice care au fost luate în ultimii 26 de ani au fost luate cu scopul de a desființa Armata României, de a desființa acest popor, această țară! De fapt, știți foarte bine că se vehiculează în mass-media internațională ideea de dezmembrării statului român! Armata cine este? Este garantul integrității, suveranității acestui stat! Nemaiexistând Armata, nu mai există statul român! Atunci, ajungem la vorba lui George Coșbuc: „Și ce folos de boi și vaci? Nevasta dacă nu ți-o placi, le dai în trasnet toate!” (…) Pentru Armata României trebuie un plan extraordinar de bine pus la punct, pentru că importul de tehnologie militară fără un suport logistic este egal cu zero! Trebuie revitalizată industria națională de Apărare, care are vechi tradiții și cu care noi am plătit ani de sacrificii, datorii! Orice contract internațional, chiar și cel cu corvetele din Olanda, trebuie făcut cu transfer de tehnologie și know-how! Dăm de muncă la niște oameni, dar pentru perioadă limitată! Nu! Noi trebuie să dăm de muncă permanent pe durata de viață a acestor nave, nu pe perioadă limitată!”, a mai spus cmd. (r) Nicolae Vlăduțoiu, pentru TOMIS NEWS.

DISTRIBUIE
error0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*