România, în topul celor mai IEFTINE destinaţii europene pentru călătoriile cu maşina

Cu gândul la posibilele viitoare vacanţe motorul de căutare pentru călătorii, momondo.ro, a publicat clasamentul ţărilor din Europa pentru călătoriile cu maşina. Cu preţuri foarte bune pentru astfel de călătorii, România ocupă un loc fruntaş în lista destinaţiilor. De asemenea, se poziţionează foarte bine în categoria companiilor de închirieri auto, categorie care ia în considerare preţurile la închirieri şi companiile evaluate pozitiv de către utilizatori.

Pentru a uşura treaba celor care speră să pornească la drum vara aceasta, momondo a analizat 31 de ţări din Europa şi le-a clasificat în funcţie de şase categorii: vremea, siguranţa şi infrastructura, preţurile, traficul şi sustenabilitatea, maşinile de închiriat, natura şi obiectivele turistice. Pentru fiecare categorie au fost definiţi 17 factori care au conferit o imagine de ansamblu asupra aspectelor importante cei care vor să călătorească cu maşina şi trebuie să se îşi aleagă destinaţia.

Portugalia ocupă binemeritatul loc întâi, obţinând un punctaj mare la calitatea drumurilor, la abundenţa de puncte de atracţie naturală şi obiective turistice şi la preţurile pentru închirierile auto. A primit o notă mare şi pentru numărul anual al orelor de strălucire a soarelui, pentru poluarea redusă a aerului şi congestionarea mică a traficului. Spania se clasează pe locul doi, cu punctaje ridicate în aproximativ aceleaşi categorii ca şi Portugalia. Deşi Luxemburg nu a obţinut o notă mare pentru vreme, a ieşit pe locul trei datorită naturii sale incredibile şi a obiectivelor turistice. Preţurile rezonabile pentru închirieri auto, cazare şi combustibil, împreună cu drumurile lipsite de taxe fac din Luxemburg o destinaţie mai ieftină pentru călătoriile cu maşina.

Clasamentul ţărilor, realizat de momondo, oferă o perspectivă detaliată asupra ţărilor care au ocupat primele locuri la fiecare categorie în parte. Principalele descoperiri Această categorie clasifică ţările în funcţie de preţul la combustibil, cazare, parcare şi de politicile de taxare pentru drumuri. Ucraina ocupă primul loc, urmată de Lituania, Rusia, Polonia şi România. Această categorie clasifică ţările nu doar în funcţie de preţul la închirieri auto, dar şi pentru evaluările primite de companiile de închirieri auto. Slovacia ocupă primul loc, fiind a doua ţară în ceea ce priveşte preţurile ieftine la închirieri şi având companii de închirieri cu evaluări excelente din partea utilizatorilor. Este urmată de Letonia, Slovenia, România şi Polonia. Precipitaţiile scăzute şi orele de strălucire a soarelui fac din Spania cea mai bună ţară pentru o călătorie cu maşina pe vreme însorită. Grecia vine pe locul doi, urmată de Portugalia şi Turcia.

Ţările care au obţinut punctaje mari în această categorie sunt cele cu puţine accidente rutiere şi condiţii de drum bune. Elveţia ocupă primul loc. Olanda, Germania, Austria şi Suedia sunt următoarele ţări fruntaşe din această categorie. Această categorie cuprinde factori care afectează condiţiile de trafic, factori precum poluarea aerului, congestionarea şi numărul de maşini pe 1000 de locuitori. Tot aici sunt luate în calcul numărul de staţii de încărcare electrică pentru cei care închiriază maşini eco-friendly. Olanda ocupă locul întâi, Norvegia locul doi şi sunt urmate de Finlanda, Islanda şi Suedia. Au fost incluşi doi factori care sunt luaţi frecvent în calcul când ne gândim la o călătorie cu maşina: cât de atractivă este natura unei ţări şi numărul de situri incluse în Patrimoniul Mondial Elveţia obţine premiul cel mare aici datorită munţilor săi maiestuoşi, a lacurilor şi a pădurilor, dar şi datorită faptului că ocupă locul trei în Europa la numărul de situri înscrise în Patrimoniul UNESCO, în raport cu suprafaţa sa. Luxemburg ocupă locul doi, urmat de Austria, Portugalia şi Slovenia. De asemenea, momondo oferă şi o varietate de instrumente pentru a ajuta călătorii să caute, gratuit şi fără bătăi de cap, servicii pentru următoarea lor vacanţă. Printre ele se numără filtrele pentru căutări flexibile şi harta cu restricţii de călătorie, care prezintă actualizări în timp real asupra restricţiilor Covid şi a cerinţelor de intrare pentru ţări din lumea întreagă.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.