România deține, pentru prima dată, o funcție de demnitar în cadrul Organizației Maritime Internaționale. Cupșa, prim-vice al Comitetului Administrativ!

În perioada 25 Noiembrie – 04 Decembrie 2019, delegația României participă la cea de-a 31-a sesiune a Adunării Generale, care se reunește la Londra, la sediul Organizației Maritime Internaționale – OMI.

Adunarea Generală, care este cel mai înalt organism de conducere al OMI, se întrunește o dată la doi ani și este responsabilă pentru aprobarea deciziilor comitetelor, elaborarea strategiei, bugetului si calendarului de lucru al organizației. Delegații analizează activitatea Organizației din ultimii doi ani și adoptă strategia pentu următorii doi ani, alege Consiliul alcătuit din 40 de membri și membrii Comitetelor.

În cadrul întâlnirii, Directorul General CERONAV, Dr. Ing. Ovidiu Sorin Cupșa a fost ales în funcția de Prim Vicepreședinte al Comitetului 1 – Comitetul Legal, Administrativ, Financiar și de Cooperare Tehnică – care evaluează activitatea OMI între două Adunări Generale.

Pentru România, această alegere reprezintă prima poziție de demnitar pe care o deține într-un Comitet OMI.

„Este esențial ca România să dețină un rol în demersurile OMI de a responsabiliza guvernele să practice o industrie maritimă sigură și eficientă. Schimbările fundamentale prin care trece industria navală ne pot afecta pe toți, nu doar domeniul maritim. Trebuie să adoptăm împreună strategii eficiente privind siguranța transporturilor, protecția mediului și drepturile navigatorilor”, a declarat Ovidiu Sorin Cupșa, Ambasador Maritim OMI.

Organizaţia Maritimă Internaţională – OMI este o agenţie specializată a Organizației Națiunilor Unite – ONU, creată în 1948, cu sediul la Londra.

OMI reglementează navigaţia maritimă internaţională și armonizează politicile statelor membre. Organizaţia a fost înfiinţată în scopul elaborării convenţiilor internaţionale privind navigaţia maritimă internațională, al facilitării cooperării între statele membre, asigurării securităţii maritime și prevenirii poluării marine.

Toate cele 174 de state membre și trei membri asociați au dreptul să participe la Adunarea Generală.

România este membră a Convenției OMI din 20 martie 1965.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.