România BLOCHEAZĂ canalele media de propagandă ale Rusiei

Guvernul a anunţat luni, prin vocea lui Dan Cărbunaru, că va bloca toate canalele media ale propagandei ruse pe teritoriul României, acuzate de răspândirea informaţiilor distorsionate ale evenimentelor din Ucraina.

Sunt o serie de măsuri pe care autorităţile le-au luat pentru a bloca anumite surse identificate că propagând ştiri false în contextul crizei din Ucraina”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

El a enumerat  canalele media care vor fi interzise în România printre care se regăsesc bitinitiators.com, profitsmall.com, income.site, ru.md.sputniknews.com, mo.sputniknews.com, ro.md.sputniknews.com, citestesitu.com, rtnews.com.

De asemenea „ultimul operator, care furnizează servicii TV, va opri difuzarea Russia Today în România. La nivel european au fost deja anunţate măsuri de blocare a redifuzârii atât a conţinutului Russia Today cât şi Sputnik”.

Florin Cîțu a cerut, luni, tăierea banilor oligarhilor ruși din România.  Cîțu a declarat luni, la Parlament, întrebat dacă are de gând să schimbe legislația în ceea ce privește site-urile de propagandă, că va avea astăzi o discuție cu reprezentanții ANCOM, el precizând că „această propagandă există de ani de zile” și cu toți „au cam ignorat-o”.

Asta este discuția astăzi cu ANCOM. I-am chemat și pe liderii de grup, amândoi sunt juriști, să vedem exact unde trebuie să lucrăm. Este clar că trebuie să ne pregătim mai bine pentru viitor, deși această propagandă există de ani de zile. Cu toții am cam ignorat-o. Eu am atras atenția asupra băncilor rusești de ani de zile, în care statul român e acționar, dar l-am asigurat săptămâna trecută pe președintele României că orice modificare de legislație este necesară în perioada următoare, Parlamentul se va mobiliza și o va trece”, a spus Florin Cîțu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *