România anunță un exercițiu naval internațional în Marea Neagră, la o zi după AMENINȚĂRILE lui Putin

Vladimir Putin a discutat, joi, cu Angela Mekel și i-a atras atenţia asupra „caracterului destabilizator şi periculos al acţiunilor provocatoare ale forţelor armate americane şi ale altor ţări din NATO în Marea Neagră”, potrivit Kremlinului. La numai o zi de la amenințările lui Putin, MAPN anunță că 7 nave militare ale forțelor navale din România, SUA, Turcia și Ucraina au participat vineri la un exercițiu naval care s-a desfășurat în apele internaționale ale Mării Negre în largul țărmului românesc.

Potrivit MApN, fregata „Mărășești” (F-111), distrugătorul USS „Porter” (DDG-78), nava amfibie de comandament USS „Mount Whitney” (LCC-20) și nava auxiliară USNS „John Lenthall” (T-AO-189) ale Flotei a VI-a a SUA, fregata „Yavuz” (F-240) din Turcia, nava de desant UKR „Olefirenko” (LSM-401) și nava de patrulare UKR „Sloviansk” (PC-190) ale Ucrainei s-au antrenat, în comun, pentru consolidarea capacității de reacție a NATO în Marea Neagră. De asemenea, trupele s-au antrenat prin aplicarea procedurilor standard de operare ale Alianței pentru diferite situații de criză și pentru dezvoltarea nivelului de interoperabilitate dintre forțele navale participante.

După încheierea activităților de instruire de pe mare, navele militare americane fac o escală, în portul Constanța, în perioada 12-14 noiembrie, pe parcursul căreia sunt planificate întâlniri ale comandantului Flotei a VI-a a SUA, viceamiralul Eugene H.Black III, cu oficiali militari români.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!