România a preluat președinția Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre. Orban: „Sunt profund onorat”

Preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban a transmis, marţi, cu ocazia preluării preşedinţiei Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN) că având în vedere schimbările din ultimul an, preşedinţia română îşi propune ca temă de dezbatere inovaţia şi digitalizarea, în contextul în care digitalizarea s-a dovedit „esenţială în timpul pandemiei”.

„Am transmis astăzi, în cadrul sesiunii online de deschidere a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), că sunt profund onorat să preiau preşedinţia acestei organizaţii care de-a lungul timpului şi-a dovedit rolul esenţial de dialog, la nivel regional, precum şi de cooperare cu partenerii europeni şi internaţionali. Stabilitatea şi prosperitatea zonei Mării Negre este de importanţă strategică pentru România, atât la nivel guvernamental cât şi parlamentar. Coeziunea şi acţiunile constructive trebuie să fie cuvintele cheie pentru cooperarea viitoare, în cadrul acestei Adunări Parlamentare”, a transmis Ludovic Orban pe Facebook.

El a mai subliniat că digitalizarea a devenit unul dintre subiectele de bază, fiind esenţial în contextul pandemiei.  „Pandemia a evidenţiat importanţa strategică a conectivităţii pentru securitatea şi rezistenţa noastră economică. Având în vedere schimbările profunde care au avut loc atât în Europa, cât şi în întreaga lume în ultimul an, digitalizarea a devenit unul dintre subiectele de bază şi s-a dovedit a fi esenţială în timpul pandemiei. În acest context, preşedinţia română a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN) îşi propune să se concentreze pe ”Deschiderea Parlamentelor: Inovaţie şi Digitalizare”, ca temă pentru dezbaterea generală în următoarea plenară”, a mai transmis Orban.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.