România a intrat în Scenariul 4: ORDONANȚA MILITARĂ 6! Vela (MAI): „Se instituie CARANTINAREA asupra municipiului Suceava!”

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat, au susținut, luni seară, o declarație de presă, după ora 23:15, la sediul Ministerului Afacerilor Interne. Potrivit ministrului Vela, situația îngrijorătoare de la Suceava a determinat autoritățile să instituie măsuri extrem de dure. Practic, Ordonanța Militară 6, anunțată luni seară, înseamnă carantinarea municipiului Suceava pe perioada stării de urgență

„Într-adevăr, este o situație complexă, care trebuie analizată la nivelul întregii țări, dar și punctual pe județele care înregistrează cazuri și probleme dificile. Evoluția cazurilor din Suceava, densitatea îmbolnăvirilor, riscul răspândirii, analiza făcută cu specialiștii în boli infecțioase, cu toți cei care ne desfășurăm activitatea în cadrul CNSSU, inclusiv alte instituții medicale care pun umărul la rezolvarea unor probleme, au făcut ca în această seară să luăm o decizie extrem de importantă. Am emis O.M. nr. 6 privind instituirea măsurii de carantinare asupra municipiului Suceava, a unor comune din zona limitrofă și instituirea unor zone de protecție”, a spus Marcel Vela.

România a intrat în Scenariul 4!

În zona carantinată, este permisă intrarea – ieșirea pentru: transportul de marfă, materii prime, aprovizionarea populației. Potrivit O.M., este vorba despre municipiul Suceava și opt comune limitrofe.

„Conducerea MAI, Guvernul României, asigurăm cetățenii din județul Suceava de tot sprijinul și susținerea noastră. Suntem și vom fi împreună. În aceste momente delicate, unitatea românilor și speranța că vom învinge în această provocare, toate acestea ne vor face mai puternici, încrezători, că vom învinge”, a mai spus Vela.

Potrivit Ordonanței Militare, accesul pe aeroportul din Suceava se va efectua doar pentru zboruri cu aeronave de stat, pentru servicii medicale de urgență, umanitare sau pentru servicii de alimentație publică. Consiliul Județean Suceava și primarii din zona carantinată vor lua măsuri pentru funcționarea serviciilor de asistență socială, de utilități publice ș.a.m.d. Din zona carantinată este permisă ieșirea și intrarea pentru transportul de mărfuri, pentru persoanele care nu locuiesc în zonă, dar desfășoară activități economice, în domeniul securității naționale, judiciar, servicii de utilitate publică, agricultură, comunicații și transporturi.

Ministerul Transporturilor și firmele de transport feroviar persoane nu vor vinde bilete pentru transportul călătorilor în zona carantinată.

Potrivit lui Raed Arafat, din cele 2.109 cazuri confirmate la nivel național, 593 sunt în municipiul Suceava.

„La ora 20:00, sunt 2.109 cazuri confirmate în țară. 65 de decese care sunt cauzate de COVID-19, iar aici vreau să subliniez situația deosebită în care se află Suceava. Din cele 2.109 cazuri confirmate, 593 se află în Suceava. În urma analizei realizate de INSP și în urma discuțiilor care au avut loc la Ministerul Sănătății, am considerat că trebuie luate măsuri suplimentare în zona Sucevei”, a spus Raed Arafat.

CITEȘTE ȘI:

ORDONANȚA MILITARĂ 5! Se prelungește SUSPENDAREA zborurilor din și spre Italia și Spania

România se apropie de Scenariul 4: 1.952 de CAZURI CONFIRMATE de persoane infectate cu coronavirus

Klaus Iohannis, mesaj pentru antreprenori: „REPROFILAȚI-VĂ! Este o oportunitate să promovăm produse românești”

Încă 13 DECESE! Bilanț: În România, s-a ajuns la 65 de morți

ORDONANȚĂ MILITARĂ Primăriile, obligate să monteze dispozitive cu soluții dezinfectante la… TOATE scările de bloc

ORDONANȚĂ MILITARĂ: Prețurile la energie, apă și carburanți, PLAFONATE!

Spitalul CFR Constanța, intrat în COORDONAREA MApN! Arafat: „Va fi similar cu cel de la Otopeni, cu spații de terapie intensivă”

ORDONANȚA MILITARĂ NR. 4! Vela (MAI): „Cei care încalcă regulile de izolare sau carantinare vor suporta TOATE CHELTUIELILE!”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *