Rocadă în Consiliul Județean Constanța: George Măndilă revine pe post, în locul lui Ovidiu Cupșa

Consilierii județeni constănțeni se vor reuni pe 25 octombrie într-o nouă ședință, prilej cu care ar trebui să îl valideze pe liberalul George Măndilă.

Ovidiu Cupșa și-a anunțat demisia din cadrul CJC, ca urmare a nominalizării sale în Consiliul de Administraţie al Administraţiei Canalelor Navigabile, funcţie care este incompatibilă cu cea de consilier. Surprinzător este că desemnarea lui Cupșa în cadrul ACN este pentru o perioadă de aproape jumătate de an. Componenţa Consiliului de Administraţie (CA) al Companiei Naționale ”Administraţia Canelelor Navigabile” (CN ACN) a fost schimbată în luna septembrie în cadrul Adunării Generale a Acționarilor (AGA). Decizia vine după ce fostul CA a fost revocat, fiindu-i respins planul de administrare. Astfel, în şedinţa de pe 20 septembrie, AGA a numit un nou CA al companiei, provizoriu, din care fac parte Laura Monica Patrichi, Ovidiu Sorin Cupşa, Daniel Dumitrescu, Cristina Mihaela Iordache, Marian Daniel Căprărin, Ion Laurenţiu-Voicu şi Voicu Cheta. AGA a hotărât ca mandatul administratorilor numiţi să fie de patru luni, cu posibilitatea prelungirii cu două luni, iar remuneraţia lor brută lunară a fost stabilită la 3.972 lei.

„Este la limita incompatibilității și am preferat să îmi dau demisia din CJC. Chiar dacă este o perioadă de timp limitată, având în vedere că am fost rugat din interiorul ministerului să preiau această sarcină, am înțeles că au nevoie de deblocarea situației (ACN – n.r.), unde CA nu a mai luat în ultima vreme măsurile necesare pentru funcționarea companiei, plus că va trebui făcut bugetul pe anul viitor, suntem în perioada elaborării de bugete și riscam să rămână compania fără buget… Urmează să stabilim și firma care să selecteze viitoarea conducere a companiei. Oamenii au considerat că sunt o minte suficient de lucidă și este nevoie să ajung acolo, unde am mai și fost ca director. Lucrând cu cei din minister, neincartiruiți politic, am considerat că e colegial să particip la această construcție. (…) Eu sper faptul că dacă sunt acolo e mult mai util pentru companie și pentru politica pe termen lung a companiei, una importantă pentru statul român, decât dacă aș fi rămas printre cei 37 de consilieri, că oricum PNL mă înlocuiește tot cu un liberal, iar votul se duce tot în zona PNL și a politicii grupului în CJC”, a spus Ovidiu Cupșa, pentru TOMIS NEWS.

Măndilă: „De data asta va fi mai greu!”

De partea cealaltă, George Măndilă, care se întoarce în CJC, acesta fiind consilier județean în cadrul precedentului mandat, susține că actualul format al instituției aduce mai multe bătăi de cap consilierilor din opoziție.

„Evident, mă întorc cu plăcere, chiar sunt interesat, am lipsit patru luni, sper să mă voteze colegii, o să mă pun la punct și vreau să văd ce s-a întâmplat în aceste patru luni, am rămas cu „materia” în spate, ca la școală! Trebuie să mă reintegrez în noul colectiv și trebuie să lucrăm la partea constructivă și unde se impune critica, pentru că tot timpul trebuie să avem grijă de acest echilibru fin! De data asta cred că va fi mai greu! Acum, numărul ne obligă foarte mult. Atunci, era simplu: în sarcina noastră rămăsese critica și punerea sub lumina reflectorului a anumitor chestiuni imperfecte, acum numărul ne obligă să venim în față cu ceva, să propunem niște proiecte și să le asumăm. Construcția întotdeauna e foarte grea!”, a spus George Măndilă, pentru TOMIS NEWS.

 

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.