Robert Turcescu, la Congresul PPE din Malta: „Încerc să înțeleg dacă liderii partidului au soluții pentru ce va însemna viitorul UE”

Deputatul de Constanța, Robert Turcescu, se află în Malta, unde joi va avea loc Congresul Partidului Popularilor Europeni, cea mai mare formațiune politică din Uniunea Europeană.

„La Congresul PPE din Malta toata lumea vorbeste despre Brexit. Orice alta tema e secundara. Pe undeva e firesc, din alt unghi insa nu poti sa nu te intrebi daca formula in care va exista UE in urmatoarii ani n-ar trebui sa fie principala tema de dezbatere. Cumva, subiectele sint congruente, dar apetitul presei pentru „senzational” primeaza. Sint pentru prima oara participant la un astfel de eveniment (Congresul PPE) si incerc sa inteleg daca intr-adevar liderii Partidului Popular European au solutii pentru ce va insemna viitorul UE in urmatorii ani. Si ma mai intereseaza sa iau pulsul unei mai vechi curiozitati: cit de important e cuvintul liderilor politici romani in dialogul despre soarta Uniunii Europene”, a anunțat Robert Turcescu.

La congresul PPE vor participa și președintele României, Klaus Iohannis, dar și fostul premier Dacian Cioloș.

Congresul PPE din Malta este unul intermediar, între două congrese statutare în care se alege conducerea partidului, are ca tema „securizarea viitorului Europei” și sunt așteptați circa 2500 de participanți din peste 40 de țări. Popularii europenii şi-au dat întâlnire anul acesta la Malta, unde, timp de două zile, vor dezbate viitorul bătrânului continent.  Gazdele evenimentului sunt liderul Partit Nazzjonalista – Simon Busuttil, preşedintele PPE – Joseph Daul, secretarul general al PPE – Antonio Lopez-Isturiz şi, nu în ultimul rând, preşedintele Grupului PPE – germanul Manfred Weber. PPE este cel mai mare şi cel mai influent partid politic la nivel european al centru-dreapta, care include în prezent 79 de partide şi parteneri din 41 de ţări.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *