Robert Turcescu: „Guvernul PSD vrea amnistie la început de an, când e frig, pentru că nu se protestează. Iată că se protestează!”

Actele normative privind grațierea și modificarea legislației penale au fost finalizate marți seară și trimise spre consultare Consiliului Suprem al Magistraturii, a anunțat, miercuri, ministrul Justiției, Florin Iordache.

Ministerul Justiției a elaborat două acte normative care sunt în dezbatere publică și vizează grațierea, nu amnistia. Potrivit lui Florin Iordache, peste 2.000 de persoane pot beneficia de grațiere.

Iordache a justificat necesitatea grațierii prin „gradul de încărcare a penitenciarelor, de peste 150%. O decizie CEDO ne poate obliga, din cauza condamnării României… Nu putem construi peste noapte cele 9.000 de locuri care ne trebuie”.

Peste 3.000 de persoane s-au îndreptat miercuri seară din Piața Romană spre Piața Victoriei, la sediul Guvernului, pentru a protesta împotriva măsurii anunțate de ministrul social-democrat al Justiției. De asemenea, proteste mai au loc și în alte orașe din țară, precum Cluj.

„Guvernul PSD s-a gândit așa: hai s-o facem acum la început de an, când e frig, lumea nu e dezmeticită, nu protestează. Eh, iată că totuși acum se protestează!”, a spus deputatul PMP de Constanța, Robert Turcescu, la postul public de televiziune.

Pe de altă parte, membrul Consiliului Superior al Magistraturii Cristian Dănileț a explicat, miercuri:

„Abuzul în serviciu cu paguba până în 200.000 lei nu va mai fi infracțiune, iar cel peste suma asta va fi sancționat la jumătate din cât sunt pedepsele acum. Ceea ce înseamnă că: Pentru dosarele finalizate deja vor fi puși în libertate primii, iar ultimilor li se vor reevalua pedepsele și dacă s-au executat deja, vor fi puși și ei în libertate. Pentru dosarele aflate pe rol, ele vor fi închise căci micșorându-se pedeapsa s-a micșorat și termenul de prescripție, care în multe dosare ar fi împlinit”, a spus Dănileț.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *