Robert Turcescu: „Dă-o-n mă-sa de ipocrizie! Pentru mulți ani de acum înainte, tot așa va fi: violează, fură, ucid, merg la pușcărie, sunt puși în libertate, apoi se întorc la pușcărie”

Recursul compensatoriu a venit ca o nouă problemă socială. Ziua și infracțiunea! Polițiștii au de furcă cu proaspeții eliberați din penitenciare, iar cetățenii își pun serios problema dacă se mai simt în siguranță. Promovat de ministrul Justiției, Tudorel Toader, recursul compensatoriu beneficiază de adversari de la o zi la alta, iar opoziția încearcă să facă orice ca să îngroape această poveste.

Marți, deputatul PMP de Constanța, Robert Turcescu, a arătat că, în definitiv, ne-am trezit cu o bombă socială complet inutil și care nu are cum să producă efecte pozitive.

„Le dai drumul din pușcării. N-au bani, n-au familii, n-au un loc de muncă. Ce te aștepți să facă?! Să-și termine liceul la seral? Să ajute bătrânicile să treacă strada? Să fie galanți și amabili cu cei din jur? Mai dă-o-n mă-sa de ipocrizie, știți bine răspunsurile! Poti să-i ții după gratii oricât, dacă n-ai pus la cale un sistem FUNCȚIONAL de reinserție socială a lor vor face ceea ce au mai făcut: vor viola, vor fura, vor ucide. Știți care e problema? Sistemul ăla de reinserție socială costă, presupune oameni pregătiți și programe adevărate, nu dosare cu șină unde birocrații bifează rubricile în care scrie că statul a făcut tot ce trebuia pentru a-i recupera dpdv social, dar, de fapt, n-a făcut nici pe dracu’. Și bani nu sunt, oameni pregătiți nici atât. Așa că, eliberați la termen sau prin beneficiile unor legi tâmpite date ba de Prună, ba de Toader, acum și pentru mulți ani de acum înainte, tot așa va fi: violează, fură, ucid, merg la pușcărie, sunt puși în libertate, apoi se întorc la pușcărie…”, a spus deputatul Turcescu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.