RMD solicită Senatului să respingă inițiativele de modificare a legilor justiției

Partidul România Modernă și Demnă anunță, vineri, că solicită senatorilor să respingă inițiativele de modificare a legilor justiției, forul decizional în acest caz. Astfel, RMD consideră că proiectele de modificare a Legii 303/2004 privind Statutul judecătorilor și procurorilor, a Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, a Legii 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, a Legii 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice și proiectul de modificare şi completare a Legii 144/2007 privind înfiinţarea şi funcţionarea ANI, precum și modificarea şi completarea altor acte normative legate de conflictul de interese, reprezintă „de fapt, niște interese ascunse și se dă efectiv un atac la statul de drept”.

CITEȘTE ȘI:

Scandal MONSTRU în Parlament la primul val de modificare a legilor justiției. USR-iștii au blocat ședința, strigând la megafon. „Să plecăm acasă dacă suntem atât de IDIOȚI!” La Cameră încă se vota, la Senat exista număr de înregistrare!

„Într-o democrație reală nu avem voie să acceptăm renunțarea la independența magistraților și readucerea justiției sub control politic. Multe dintre aceste modificări de esență încalcă flagrant MCV, rapoartele sale constante și fundamentele unei magistraturi firești într-un stat democratic. Dacă aceste legi vor intra în vigoare, vor influența cariera și activitatea profesională a magistraților pentru o perioadă îndelungată și vor produce dezechilibre grave în sistemul judiciar. Toate statele cu democrații consolidate ne atrag încontinuu atenția că se greșește flagrant și este cazul să acceptăm părerea celor avizați. Susținem o dezbatere pertinentă, legală, unde să se țină cont și de opinia celor vizați și de opinia societății civile și de opinia partidelor de opoziție! Întotdeauna o dezbatere aplicată, cu deschidere reală spre dialog, s-a concretizat în soluții corecte, pertinente și legale”, precizează prim-vicepreședintele RMD, Roxana Adriana Ionescu.

Comunicatul de presă mai este susținut și de diverse organizații și platforme politice, precum Alianța Strada, Evoluție în instituție, Partidul M10, Partidul Români pentru Romania, Partidul Vrancea Noastră, Uniunea Salvați România, VeDem Just sau Rezist Zurich.

CITEȘTE ȘI:

PNL Constanța a lovit din nou! S-a răzbunat pe Palaz și i-a lăsat pe tineri fără Palatul Copiilor! Urmează sesizări la DNA

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *