Rezoluții și nebuni la Liga Aleșilor Locali liberali. „Femeia și-a omorât copilul care ajungea președintele țării sau parlamentar. Vom alege un președinte turc sau un negru”

În aceste zile are loc, la Constanța, Liga Aleșilor Locali (LAL) ai PNL. Toată „crema” liberală s-a reunit pe malul mării pentru a stabili o serie de directive, rezoluții, dar și pentru a tranșa soluții în privința proximelor alegeri locale.

Vineri, co-președinții Vasile Blaga și Alina Gorghiu, președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, candidatul PNL la Primăria Constanța, Vergil Chițac și președintele CJ Mureș, Ciprian Dobre, au susținut o conferință de presă, iar sâmbătă a avut loc prezentarea direcțiilor strategice ale partidului în alegerile locale, la un hotel din Constanța, eveniment urmat de lansarea oficială, de la Sala Sporturilor.

În cadrul prezentării direcțiilor strategice, președintele CJ Mureș, Ciprian Dobre și, totodată, președinte al LAL, a explicat pe larg rezoluțiile adoptate.

„LAL a PNL a adoptat rezoluții, astfel încât ele să fie supuse aprobării plenului aleșilor locali. Cele trei rezoluții, prima, care vorbește despre discrepanțele care astăzi există între mediul urban și mediul rural sunt, de fapt, propunerile pe care PNL va trebui să le ia începând de mâine, dacă vor fi adoptate și proiectul pentru abolirea sau, cel puțin, modificarea semnificativă a stării de astăzi, când discrepanța este atât de mare, va trebui să fie o realitate. Discrepanța de astăzi, în ceea ce privește aproximativ jumătate din cele două populații ale României fac, de fapt, diferența în ceea ce înseamnă, până la urmă, educație în general, sănătate și diferența teritorială între investițiile din țara noastră. În același context, s-a pus problema urban – rural, pe de-o parte, dar și vestul țării și estul țării, de cealaltă parte. Cred că România are nevoie de o strategie, prin care să se diminueze aceste diferențe majore, atât între mediul rural și mediul urban, dar și între estul și vestul României. De ce? Pentru că e o singură Românie, o singură țară și cred că avem datoria de a încerca să minimizăm aceste diferențe. Sigur, s-a vorbit despre legarea Moldovei de Ardeal prin autostradă, de legăturile de cale ferată”, a spus Ciprian Dobre.

„Noi venim cu un pumnal, mediul antreprenorial vine cu cavaleria”

În cadrul aceluiași eveniment, Ciprian Dobre a mai vorbit despre „situația sutelor de aleși locali, care și-au pierdut mandatele, care au avut procese penale, pentru că în calitatea lor de primari, viceprimari, consilieri locali, au fost membri în CA ale școlilor din localitatea unde cetățenii i-au ales în CL”:

„În România, avem jumătate femei și jumătate bărbați. Primele măsuri pe care noi în interiorul PNL le-am anunțat și au fost adoptate sunt reprezentarea în proporție de 30% în aceste alegeri locale, unde pentru CJ și la municipiu reședință de județ, 30% din candidați să fie femei. Cea de-a treia rezoluție și poate cea mai importantă, din punctul de vedere al consistenței, este legată de eliminarea incompatibilității și a conflictului de interese între interesul public și… interesul public. S-a discutat, am dezbătut situația sutelor de aleși locali, care și-au pierdut mandatele, care au avut procese penale, pentru că în calitatea lor de primari, viceprimari, consilieri locali, au fost membri în CA ale școlilor din localitatea unde cetățenii i-au ales în CL. Am vorbit despre sutele de aleși locali care și-au pierdut mandatele datorită faptului că în anumite localități Registrul Comerțului nu a operat acte legate de ieșirea din acționariatul diferitelor societăți comerciale. S-a vorbit despre faptul că instituțiile publice, CL și CJ nu pot angaja avocați în procesele cu valoare patrimonială mare, pe care le derulează. Faptul că un antreprenor care este dat în judecată vine cu o casă de avocatură, să zicem, din top 50, iar noi, instituțiile publice, apărăm interesele statului român în varianta administrației locale, cu juriști al căror salar (sic!) nu depășește 1.200 lei! Iată, că nu este normal, atunci când, prin Constituție, ți se garantează egalitatea de șanse, să îți fie interzis de lege să fii egal cu cel cu care te judeci și să apari în fața judecătorului cu două tipuri de arme. Noi venim cu un pumnal, iar ceilalți, mediul privat, vine cu cavaleria!”, a mai spus Ciprian Dobre.

IMG_20160402_120926

În cadrul prezentării direcțiilor strategice ale PNL, mai multe persoane au luat cuvântul, în fața liderilor naționali ai partidului. Una dintre ele s-a remarcat în mod deosebit, un bărbat în etate a luat apărarea femeilor într-un stil… inedit:

„Lor le cade în sarcină acest nobil rol în această piesă de teatru numită viață, de a fi mame! A fi mamă este mai mult decât a fi ministru, decât a fi președinte de țară. Voi, femeile, iar eu la asta vă îndemn, sunteți cele care formați nația, care formați oamenii, prin educația pe care o dați copiilor dumneavoastră. Dar, nu s-a vorbit despre mamele criminale, prin voia ca într-o țară creștină ca România în 26 de ani să avem peste 20 de milioane de copii avortați, azi-mâine o să ne întrebăm de ce va trebui să ne alegem președinte de naționalitate turcă sau un negru! Pentru că mamele și-au omorât pe cel pe care trebuia să fie președintele țării sau parlamentar sau ministru, ca să ducă nația aceasta în lume!”, a spus simpatizantul liberal.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.