Rezeanu și Căliminte s-au întors în Consiliul Local Municipal Constanța. „Suntem membri PNL, dar vom vota împotriva intereselor de grup!”

Consiliul Local Municipal Constanța a fost convocat, marți, în şedinţă de îndată, pentru a adopta proiectul de hotărâre privind aprobarea componenței Comisiei de evaluare și a Comisiei de soluționare a contestațiilor pentru evaluarea noului proiect de management a Muzeului de Artă Populară Constanța și proiectul de hotărâre privind repartizarea unui spațiu de locuit construit de A.N.L. în regim de închiriere din recuperări.

A fost prima ședință în cadrul căreia consilierii Romeo Rezeanu și Horia Căliminte au revenit pe posturi, după excluderea cu mare tămbălău din PNL. Amintim că cei doi s-au aflat în conflict cu actuala conducere a organizației județene a PNL, motiv pentru care au fost excluși din partid, pierzând astfel și calitățile pe care le aveau în administrația locală. Numai că Rezeanu și Căliminte au contestat în instanță modalitatea incorectă, incompletă de excludere și au câștigat, revenind astfel în Consiliu.

„Vom rămâne membri PNL și vom vota așa cum trebuie votat proiectele Primăriei, pentru constănțeni. Nu mă interesează interese personale și de grup, ale unora sau altora. (Dacă vom fi iar în situația de a vota împotriva PNL – n.a.) am să votez împotriva PNL! Nu pot să votez interesele de grup!”, a spus Horia Căliminte, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

Se deschide cutia Pandorei în Consiliul Local. Gavrilă și Tulică vor ataca în instanță? Rezeanu: „Dacă PNL vrea să se prăbușească în derizoriu, să ducă mai departe lupta cu noi!”

Pe de altă parte, PNL Constanța insistă să considere că Rezeanu și Căliminte sunt excluși din partid și nu vor acționa în cadrul CLM în conformitate cu traiectoriile stabilite de partid, așa cum președintele organizației municipale a liberalilor, George Muhscină, anunța recent.

CITEȘTE ȘI:

Muhscină reacționează și îl atacă pe Rezeanu: „Un fost membru de partid care se agață cu dinții de scaunul funcției nu ne impresionează”

Cei doi consilieri s-au întors și cu planuri mari cu acest prilej, anunțând că vor condiționa susținerea proiectului de taxe și impozite pentru 2018, care va fi votat joi, 28 decembrie a.c., de adoptarea unui amendament care se referă la meseriile liberale, intrând astfel în conflict cu organizația județeană a PMP, care, la rândul său, condiționează adoptarea proiectului de o serie de amendamente pe care „popularii” le-au anunțat recent.

„Ca reprezentanți ai breslelor liberale, încercăm să introducem acest amendament de creștere a impozitului pentru spațiile nerezidențiale doar cu 20%, exact cu cât crește la persoanele fizice normale, de la 500% la 20%, practic este un sprijin pentru toate breslele liberale. Noi vom accepta restul bugetului, doar cu adoptarea amendamentului acesta! Știm că există amendamente ale PMP, am înțeles că PMP s-ar fi înțeles cu PNL să voteze bugetul dacă vor fi acceptate aceste amendamente, dar conform acestora impozitul ar crește cu 90%, la al nostru doar cu 20%! Să nu se facă nici un fel de discriminare, de aceea se numesc persoane fizice autorizate, își desfășoară activitatea în condițiile unor persoane fizice, doar că plătesc niște impozite în plus la stat”, a spus Romeo Rezeanu, pentru TOMIS NEWS.

Potrivit surselor noastre din Primăria Constanța, amendamentul propus de Rezeanu și Căliminte este privit cu ochi mai buni decât amendamentele propuse de PMP.

Zilele trecute, președintele PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, anunța în cadrul unei conferințe de presă că s-a procedat la „eliberarea ilegală din funcție a supleanților PNL”, respectiv Florin Gavrilă și Marius Tulică.

„Este problema celor care au condus administrația locală și a prefectului cum pun în practică hotărârea judecătorească. Eu susțin că acea hotărâre nu s-a pus în practică așa cum menționase instanța. (…) Votul trebuia să fie secret și nu a fost așa! S-a făcut o șmecherie și noi am sesizat acest aspect prefectului, i-am făcut notificare ca să atace pentru anularea parțială a acestor HCL-uri. Dacă nu o va face, vom ataca noi în contencios aceste hotărâri”, a spus Palaz.

CITEȘTE ȘI:

Începe nebunia pe taxele locale. Lui Palaz i s-a cășunat pe Polaris și pe Seaview. „Instituții ale statului spun că s-a furat, noi nu votăm! Să rămână la 3 lei pe lună!”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*