Rezeanu și Căliminte, excluși DIN NOU din Consiliul Local! Rezeanu: „După ce PNL ne-a șicanat doi ani, se merită să îi șicanăm și noi politic!”

Prefectul Județului Constanța, Dan Jeacă, a semnat, vineri, 15 februarie a.c.,ordinele prin care se constată  încetarea de drept, înainte de termen, a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local al municipiului Constanța al cuplului politic Romeo Rezeanu și Horia Căliminte. 

Cei doi au fost aleși, în 2016, pe listele PNL și, ulterior, au intrat în conflict cu conducerea liberală de la malul mării. Au fost excluși din partid, însă pentru o scurtă perioadă, pentru că Rezeanu și Căliminte au atacat în instanță decizia și, ca o premieră politică, au avut sorți de izbândă. Întorși în Consiliul Local, Rezeanu și Căliminte au fost excluși din nou din partid, iar prefectul a semnat ordinul de încetare a celor două mandate.

CITEȘTE ȘI:

„De asemenea, prin același ordin, locurile de consilier local ale acestora au fost declarate vacante. Ordinele prefectului județului Constanța au fost emise în temeiul prevederilor Legii 393 /2004, privind statutul aleșilor locali, cu modificările și completările ulterioare, conform cărora „calitatea de  consilier local încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în cazul pierderii calității de membru al partidului politic sau al organizației minorităților naționale  pe a cărei listă a fost ales”,  PNL în cazul de față. Decizia de încetarea a mandatului pentru cei doi consilieri a avut la bază sesizarea organizației județene a PNL Constanța, din luna ianuarie a.c., prin care era comunicat  instituției prefectului că persoanelor sus-menționate le-a fost retras sprijinul politic al partidului din care făceau parte”, au precizat, luni, reprezentanții Instituției Prefectului Constanța.

Evident că Rezeanu și Căliminte nu au primit vestea cu entuziasm, însă, având în vedere experiența trecută, cei doi promit liberalilor constănțeni vremuri grele.

„Noi am contestat până acum în instanță decizia PNL și prefectul avea un termen legal, probabil a fost constrâns de acest termen de pronunțare. Este posibil să contestăm decizia prefectului așa cum am făcut și data trecută, dar vom analiza dacă se mai impune. Dacă în cadrul grupului se consideră că se merită să contestăm… din punctul nostru de vede PNL nu mai reprezintă o perspectivă politică pentru noi, mai ales de când s-au aliat cu PMP, îl exonerează pe Claudiu Palaz de colaborarea cu PSD în ultimii doi ani. Au făcut compromisuri, primind ordine de sus… Doar ca să șicanăm politic, este posibil să contestăm. (…) PNL nu mai este o perspectivă pentru noi, doar dacă se întâmplă vreo metamorfoză neașteptată acolo. În doi ani, ne-au exclus de două ori și s-ar putea să se merite să îi mai șicanam politic!”, a spus Romeo Rezeanu, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.