Spread the love

Fostul consilier local Romeo Rezeanu este, teoretic, de joi, din nou în această funcție, întrucât a obținut în instanță anularea ordinului emis de fostul prefect, Adrian Nicolaescu. Rezeanu obținuse o victorie de etapă pe 4 octombrie, când i-a fost admisă cererea de suspendare. După o amânare a pronunțării, Rezeanu a obținut astăzi anularea ordinului nr. 277/21.06.2017, privind constatarea încetării de drept a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local Municipal Constanța.

Rezeanu a avut mai multe conflicte cu liderii județeni ai PNL, pe care aceștia le-au tranșat prin excluderea consilierului din partid, alături de Horia Căliminte și Remus Cristy Baisan. Pe cale de consecință, a pierdut și funcția de consilier local.

CITEȘTE ȘI:

Rezeanu s-ar putea întoarce în funcția de consilier local. A obținut suspendarea ordinului de prefect! „Prefectul a acționat la ordinul lui Dragomir și Huțucă!”

Noi suntem în proces de contestare internă și trebuia să aștepte decizia Curții de Arbitraj a PNL. (Liberalii constănțeni – n.r.) mă acuzau pe mine că am încălcat statutul partidului, ori ei l-au încălcat în mod grosolan, nedându-mi voie să mă apăr”, ne preciza, printre altele, la momentul respectiv, Romeo Rezeanu.

Rămâne de văzut dacă Rezeanu va fi din nou exclus din partid sau își va relua funcția în locul unuia dintre Marius Tulică sau Florin Gavrilă, validați în iulie a.c.

Cel mai probabil, PNL Constanța o să soluționeze apelurile, adică le va respinge, ceea ce presupune o nouă debandadă în formațiunea locală a liberalilor. În termeni juridici, dacă i se resping căile de atac, Rezeanu va pierde din nou calitatea de membru de partid și îi va înceta din nou mandatul de consilier, cu o nouă posibilitate ca acesta să meargă iar în instanță și să constate dacă a fost exclus corect sau nu. Mai exact, fostul prefect Adrian Nicolaescu a semnat ordinul de încetare a mandatului celor doi pentru că președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, a informat Instituția Prefectului că Rezeanu și Căliminte nu mai sunt membri ai PNL, deși acestora nu li s-a soluționat contestația în procedura internă de partid!

În ceea ce-l privește pe celălalt fost consilier, Horia Căliminte, acesta are termen marți, 17 octombrie a.c.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *