REVOLTA poliţiştilor: MAI trimite… POMPIERII ca să verifice românii carantinaţi

Conducerea MAI trimite pompierii să verifice românii carantinaţi. Seful DSU Raed Arafat şi chestorul-şef de poliţie Bogdan Despescu au luat această decizie dupa ce politistii au refuzat controalele pe motiv că nu este atributia lor. Dezvăluirea a fost făcută de sindicatul Europol. Poliţiştii refuză să mai verifice persoanele carantinate. Urmare a refuzului acestora, la nivelul conducerii Ministerului Afacerilor Interne s-ar fi decis includerea pompierilor, jandarmilor și a altor categorii militare în activitatea de verificare a carantinaţilor.

Cei care ocupă funcții politice în MAI, secretarii de stat Despescu și Arafat și-au activat „slugile” și le-au „asmuțit” împotriva populației. După ce au văzut că polițiștii și-au studiat atent fișa postului și au constatat că nu au atribuții pe linia verificării persoanelor față de care s-a luat măsură carantinării/izolării, s-a instalat panica în MAI. Rezolvarea însă a venit repede. Cei doi secretari de stat le-au impus, în mod ilegal, pompierilor să desfășoare activitățile de verificare a persoanelor carantinate. Singura problemă, una „mică” de altfel, este că pompierii nici măcar nu au dreptul, conform legii. Cu alte cuvinte, pompierii vor ajunge să fie umiliți de orice carantinat care cunoaște legea și știe că doar în fața polițiștilor și jandarmilor are obligația de a se legitima”, a transmis Sindicatul Europol, pe Facebook.

Cosmin Andreica, lider EUROPOL, a explicat la Antena 3 că „pompierii nu au astfel de atribuții de a legitima persoane, ne vom afla în situația ridicolă în care doi pompieri în fața unei uși a unei persoane carantinate vor ajunge să sune la 112 pentru că persoana refuză să se legitimeze în fața lor”.

Practic obligația de a se legitima există doar în fața polițiștilor, jandarmilor și a polițiștilor locali”, a mai spus Cosmin Andreica.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *