REVOLTĂ în secțiile de votare din Constanța: Membrii birourilor, speriați că nu vor fi plătiți

Duminică, 27 septembrie, se desfășoară alegerile locale. Procesul electoral a început prost la Constanța. De la prima oră, la Costinești, unde buletinele de vot au fost tipărite greșit, apoi în municipiul Constanța unde s-au înregistrat mai multe incidente electorale. Tot de la primele ore ale dimineții, membrii secțiilor de votare au fost în pragul revoltei și au amenințat că vor părăsi secțiile.

Potrivit Autorității Electorale Permanente, membrii birourilor electorale ale secțiilor de votare și operatorii de calculator ai acestora primesc indemnizații pentru cinci zile de activitate. La Constanța, însă, listele de pontare s-au făcut pentru… trei zile. 80% dintre acești membri sunt în această situație și au anunțat că vor pleca din secții. Situația a fost reclamată de Uniunea Elenă din România, dar se regăsește și la alte partide care au desemnat membri în secțiile de votare.

Instituția Prefectului Constanța nu a comentat în nici un fel situația, însă într-un târziu Biroul Electoral Central a clarificat situația și s-a promis că se vor plăti cele cinci zile.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.