Revanșa Rusiei pe sancțiunile impuse de Elveția: FSB a CONFISCAT… ceasuri elvețiene de milioane de dolari la Moscova

Autoritățile ruse au confiscat ceasuri de lux Audemars Piguet în valoare de milioane de dolari. Ceasurile elvețiene au fost ridicate de agenții FSB dintr-un magazin, săptămâna trecută, pentru că ar fi încălcat regulile vamale, relatează presa elvețiană citată de BBC. Însă măsura vine la doar câteva zile după ce Elveția a renunțat la neutralitatea tradițională și a anunțat că se alătură țărilor occidentale în impunerea de sancțiuni împotriva Rusiei, după invazia Ucrainei.

Potrivit ziarului elvețian NZZ am Sontag, ceasurile au fost confiscate de agenții FSB de un magazin Audemars Piguet din Moscova. Agenții au spus că ceasurile în cauză au fost aduse în Rusia cu încălcarea regulilor vamale. După invazie, brandul elvețian de lux a anunțat că și-a încetat operațiunile în Rusia, iar pe site a fost postat un anunț prin care se spunea că cele două magazine din Moscova au fost „închise temporar”.

Ceasurile de la Audemars Piguet pot costa chiar și peste 921.000 de dolari bucata. Compania nu a dorit să comenteze subiectul pentru BBC.

Potrivit oficialilor din industrie, Elveția a exportat în 2021 în Rusia ceasuri în valoare de 260 de milioane de franci elvețieni (280 de milioane de dolari) anul trecut, dar piața rusească valorează mult mai mult, având în vedere că mulți cetățeni își cumpărau produse de lux direct din Elveția. Oficialii ruși au fost foarte grăbiți în ultimele săptămâni să sechestreze proprietăți ale companiilor străine care își suspendă tranzacțiile comerciale în Rusia. Sute de avioane de pasageri străine închiriate, în valoare de aproape 10 miliarde de dolari, au rămas blocate în țară, proprietarilor lor fiindu-le respinse cererile de returnare.

La începutul acestei luni, fostul președinte Dmitri Medvedev a declarat că o nouă lege ar putea să permită Rusiei să naționalizeze activele companiilor occidentale care se retrag din țară.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *