Reuniune de urgență G7 – Se pregătește lovirea CRUNTĂ economică a Rusiei

Miniştrii de externe din Grupul celor şapte (G7), principalele economii democratice, se vor reuni online duminică într-o sesiune de urgenţă pe tema crizei ucrainene, a declarat ministrul japonez de externe Yoshimasa Hayashi la postul naţional de televiziune NHK. Hayashi a dorit să reafirme cooperarea Japoniei cu ceilalţi parteneri ai săi pentru a „îmbunătăţi situaţia”, relatează DPA.

El a calificat invazia Rusiei în Ucraina drept „o încercare unilaterală de a schimba statu-quo-ul prin forţă”. Ministrul japonez de externe a calificat acţiunile Rusiei drept „absolut inacceptabile”, deoarece „încalcă în mod clar legislaţia internaţională”.

Ţările G7 i-au reproşat deja preşedintelui rus Vladimir Putin invazia Ucrainei, în pofida eforturilor diplomatice ale Occidentului de a preveni un război. Japonia s-a alăturat Statelor Unite şi Uniunii Europene în impunerea de sancţiuni împotriva Rusiei ca urmare a invaziei.

G7, reprezentând cele mai importante economii democratice, este format din Statele Unite, Canada, Marea Britanie, Franţa, Germania, Italia şi Japonia.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.