Rețeaua Universităților de la Marea Neagră și Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre, în prag de cooperare

Joi, 26 noiembrie, deputatul social-democrat constănțean, George Vișan, membru al Delegaţiei României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN) a făcut o vizită la Sediul Secretariatului Naţional Român al Reţelei Universităţilor de la Marea Neagră (SNR RUMN) şi a avut o întrevedere cu Prof.Univ.Dr. Eden Mamut, Secretar General al RUMN.

visan mamut 1

Au fost trecute în revistă proiectele derulate în ultimii ani, în cadrul parteneriatului dintre APCEMN şi RUMN, respectiv cele două ediţii ale Conferinţei pentru Coeziune Socială în zona Mării Negre, precum şi prima Conferinţă în domeniul Creşterii Albastre în zona Mării Negre „Servicii de ecosistem în macro-ecosisteme de tip Râuri-Mare”.

Prof. Mamut a prezentat preocupările RUMN în domeniul creşterii albastre şi proiectele legate de promovarea acestei iniţiative în domeniul educaţiei, al cercetării ştiinţifice şi inovării. Deputatul Vişan şi-a exprimat interesul pentru a sprijini aceste proiecte, atât prin demersuri la nivel legislativ, dar şi prin facilitarea dialogului dintre factorii de răspundere, care să sprijine aceste proiecte. De asemenea, au fost prezentate problemele legate de contextul actual din zona Mării Negre, datorită proliferării conflictelor din această zonă, conducând la confruntări pe multiple planuri şi din păcate, în unele situaţii angrenând reprezentanţi din mediul universitar.

În acest context, s-a avansat ideea unui parteneriat între RUMN şi APCEMN, pentru organizarea unei conferinţe regionale cu scopul relansării dialogului şi cooperării în zona Mării Negre. Deputatul Vişan şi-a exprimat sprijinul pentru o astfel de iniţiativă şi s-a angajat să întreprindă toate măsurile necesare pentru a promova în cadrul APCEMN acest proiect.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.