Rețeaua Universităților de la Marea Neagră, scrisoare de solidaritate cu Ucraina pentru comunitatea academică

În semn de solidaritate cu universitățile din Ucraina, cu comunitatea academică și studenții din această țară, care se confruntă cu consecințele dramatice ale unei agresiuni militare, membrii Troicii Prezidențiale a Rețelei Universităților de la Marea Neagră (RUMN), respectiv dna Prof. Karin Markides, Președinte în Exercițiu al RUMN, Prof. Pericles Mitkas, Președinte RUMN pentru mandatul 2018-2020 și Prof. Marian Preda, Președinte RUMN pentru mandatul 2022-2024, au formulat o scrisoare de solidaritate care s-a transmis prin canalele oficiale către comunitatea academică, factori de decizie și reprezentanți ai societății civile din întreaga lume.

În textul scrisorii, semnatarii își exprimă profunda preocupare cu privire la evoluția situației din Ucraina care pune în pericol și viețile colegilor și studenților din universități.

„Ne exprimăm solidaritatea cu comunitatea academică din Ucraina în aceste momente dificile, cu profesorii, studenții și personalul din universități și cu toți cetățenii acestei țări care se află în pericol. Condamnăm ferm agresiunea militară și facem apel la încetarea imediată a ostilităților și întreprinderea tuturor acțiunilor necesare pentru a restaura un dialog pașnic în regiune. În aceste zile, mai mult ca oricând, trebuie să identificăm ceea ce avem în comun și nu ceea ce ne desparte. Dialogul, respectul reciproc și colaborarea reprezintă valorile esențiale pentru restabilirea păcii în regiunea noastră.”

Scrisoarea a fost distribuită către Organizaţia de Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN), Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), Asociația Universităților Europene, Organizația Națiunilor Unite, UNESCO, misiunile diplomatice acreditate în țara noastră, Consiliul Europei și Parlamentul European.

Textul integral al scrisorii poate fi consultat pe pagina oficială RUMN.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.