Rețeaua Universităților de la Marea Neagră a organizat conferința-concurs „Soluții inovative pentru dezvoltarea durabilă a Orașului Hârșova”

În zilele de 29 – 30 iunie, 2021, s-a desfășurat evenimentul de tip Hackathon cu tema „Soluții inovative pentru dezvoltarea durabilă a Orașului Hârșova” care a fost organizat de Rețeaua Universităților de la Marea Neagră (RUMN) în colaborare cu Primăria Orașului Hârșova. Echipele de concurs au inclus studenți de la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și Universitatea „Ovidius” din Constanța.

Juriul de evaluare al Hackathon-ului a inclus următoarele personalități: domnul Viorel Ionescu, Primar al Orașului Hârșova, domnul Dr. Dan Vasiliu, Director al GeoEcoMar Constanța, domnul Dr. Vasile Pătrașcu, Vicepreședinte al Consiliului Științific al I.N.C.D.M. „Grigore Antipa”, doamna Prof. Univ. Dr. Gabriela Țigu, Decan al Facultății de Business și Turism din cadrul Academiei de Studii Economice din București, doamna Claudia Corsei, Evaluator proiecte în cadrul FLAG Delta și domnul Dr. Costin Șorici, Director al Centrului de Antreprenoriat și Transfer Tehnologic din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța. Echipele de studenți și-au prezentat soluțiile, iar în urma deliberărilor juriului, echipa câștigătoare a Hackathon-ului a fost declarată echipa formată din studenții Calugaru Gabriel, Sică Lucian Matei și Bârdan Marius Vasile de la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău. Pe locul 2 s-a clasat echipa formată din studenții Florea Ștefan, Ceriu Claudia, Ciobănică Ioana-Tania, Abaza Maria, Cristea Andreea, Toma Diana și Uceanu Gabriel, de la Universitatea „Ovidius” din Constanța, iar pe locul 3 s-a clasat echipa formată din studenții Racoviță Iulian, Marin Ionuț-Dorin, Dănilă Andreea, Muscă Marius, State Alin și Năstase Mihăiță, de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

Soluția propusă de echipa câștigătoare se referă la realizarea unui centru muzeal interdisciplinar unic în Europa, care să prezinte problemele legate de impactul antropogenic asupra Dunării, folosind tehnologii multimedia, diorame, standuri și modalități de interacțiune și de implicare a vizitatorilor în activități de tip „Citizens` Science”: jocuri atractive și de recreere pentru copii și alte tipuri de activități asociate.

Potrivit RUMN, primarul Viorel Ionescu a apreciat și celelalte idei venite de la celelalte echipe, care s-au referit la punerea în valoare a potențialului turistic, modernizarea și creșterea atractivității Portului Hârșova, siturile arheologice, dar și izvoarele cu ape sulfuroase. Viorel Ionescu a apreciat și celelalte idei venite de la celelalte echipe, care s-au referit la punerea în valoare a potențialului turistic, modernizarea și creșterea atractivității Portului Hârșova, siturile arheologice, dar și izvoarele cu ape sulfuroase. În numele organizatorilor, domnul Prof. dr. Eden Mamut, Secretar General al RUMN, a adresat mulțumiri tuturor studenților și colectivelor de elevi, cadre didactice care s-au implicat în realizarea acestui eveniment. Experiența acumulată va permite organizarea altor evenimente similare în perioada următoare.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.