Respiro pentru instanțe: Stelian Ion (Justiție) propune suplimentarea posturilor de grefieri

Ministrul Justiției, Stelian Ion, transmite vineri faptul că a propus suplimentarea etapizată a numărului de posturi pentru grefieri, astfel încât să se asigure realizarea unui act de justiție într-un termen rezonabil și de calitate:

Propunem suplimentarea etapizată a numărului de posturi pentru grefieri, astfel încât să se asigure realizarea unui act de justiție într-un termen rezonabil și de calitate. În prezent, pe grade de jurisdicţie, raportul grefier/judecător se prezintă astfel: a) curţi de apel – 0,87b) tribunale – 1,01c) judecătorii – 1,26. Obiectivul stabilit este atingerea unui raport de 1,5 grefier/judecător la toate gradele de jurisdicţie. Atingerea acestui obiectiv se va face etapizat, ținând cont de posibilitățile de finanțare, dar şi de cele privind ocuparea posturilor de grefier, cu îndeplinirea criteriilor de selecție. În primă etapă, ministerul propune suplimentarea cu 200 a numărului de posturi pentru grefieri, pentru care să poată fi obținută și finanțarea corespunzătoare”.

Proiectul și Nota de fundamentare pot fi consultate pe site-ul Ministerului Justiției, fiind din această săptămână în dezbatere publică, AICI!

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *