Reprezentanții HoReCa cer deschiderea restaurantelor: „NU se pune problema să mai aşteptăm!”

Preşedintele patronatului HORA, Dragoş Petrescu, afirmă că reprezentanţii HoReCa au cerut premierului să fie deschise restaurantele la interior din 1 septembrie, cu restricţii. 

„Avem 400.000 de angajaţi cu slujbele în pericol, deci nu se pune problema să mai aşteptăm”, spune Petrescu, precizând că se aşteaptă decizia CNSU pentru a se vedea care dintre propunerile privind regulamentul au fost acceptate.

După întâlnirea de la Palatul Victoria cu reprezentanţii Guvernului, Petrescu a arătat că se doreşte ca restaurantele să poată funcţiona şi la interior, de la 1 septembrie, dar cu restricţii.

„Deci nu vorbim de relaxare, ci vorbim de funcţionarea restaurantelor în spaţiile interioare, cu restricţii„, a spus el, precizând că „există anumite zone, acolo unde poate creşte incidenţa de număr de infectări, şi în acele zone activitatea restaurantelor ar putea fi restricţionată, în funcţie de specificul evoluţiei epidemiologice. Noi am solicitat astăzi premierului să deschidem la data de 1 septembrie, deci nu mai aşteptăm niciun număr. La nivel naţional este important să deschidem la data de 1 septembrie. Avem 400.000 de angajaţi cu slujbele în pericol, deci nu se pune problema să mai aşteptăm. Evident, vor fi excepţii punctuale, acolo unde nivelul epidemiologic nu este ţinut sub control. (…) Cu oţii am agreat că este important să se deschidă restaurantele la interior, inclusiv dl Arafat, inclusiv dl Nelu Tătaru, în anumite condiţii. Evident, aşteptăm decizia Comitetului (Naţional pentru Situaţii de Urgenţă – n-r.) de mâine şi aşteptăm să vedem care din propunerile noastre vor fi acceptate în privinţa regulamentului”, a mai spus Dragoș Petrescu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *