Reprezentanții Guvernului în teritoriu, recunoscuți ca membri de partid: Coșa, reconfirmat ca PREFECT! Subprefecți noi pentru județul Constanța

În sala de ședințe a Instituției Prefectului – Județul Constanța, a avut loc joi, de la 14:30, în sistem de videoconferință, ceremonia de depunere a jurământului de către Silviu-Iulian Coșa în funcția publică de prefect al județului Constanța și Secyl Suliman (UDTTMR, soția viceprimarului din Ovidiu, Sesnur Suliman) și Mihai Vîlcu (USR-PLUS, până azi consilier local în Ghindărești) pentru funcția publică de subprefect.

După această ceremonie, prefectul reconfirmat a precizat că până la sfârșitul acestei săptămâni va stabili atribuțiile celor doi subprefecți:

Practic, ne intrăm în atribuțiile noastre de demnitate publică. De la colaborarea cu dânșii mă aștept ca output-ul să fie mai bun decât de la colaborarea cu colegii anteriori care au fost aproape ireproșabili, dar se poate și mai bine. Până la sfârșitul săptămânii vedem fiecare ce are de făcut. Am reluat din acest an colegiile prefecturale, nu lună de lună cum a fost înainte, ci unul pe săptămână, astfel încât fiecare din serviciile deconcentrate să își poată face raportul de activitate pe anul trecut, să poată decide și ce poate să facă anul acesta. Fiecare dintre ei a propus teme și le vom aduce la cunoștință cam în două săptămâni”, a spus Silviu Coșa.

cosa 1

Secyl Suliman l-a înlocuit pe Șenol Ali în funcția de subprefect, fiind practic o mișcare politică: Uniunea Democrată Turcă este scoasă din administrația locală, Suliman fiind reprezentantul Uniunii Democrate a Turco-Tătarilor Musulmani din România. Amuzant este faptul că UDTTMR a fost ajutată în campaniile electorale de anul trecut de UDTR, pentru ca astăzi să îi… excludă din administrația constănțeană.

Guvernul a demis miercuri dimineață toți prefecții din țară. Conform noii legislații în materie, prefecții și subprefecții devin membri de partid cu acte în regulă. Astfel, prefectul Constanței, Silviu Coșa, a fost eliberat din funcție, însă o HG l-a repus pe funcție.

Secretarul General al Prefecturii, funcție recent înființată, va avea puteri de conducere operativă a instituției și va prelua majoritatea atribuțiilor subprefecților. Guvernul Florin Cîțu a decis la sfârșitul lunii ianuarie să permită prefecților și subprefecților să fie membri de partid, fiind emisă o ordonanță de urgență în acest sens. În același timp, s-a înființat în Prefecturi o nouă funcție: Secretarul General.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.