Reprezentanţii a peste 30 de porturi europene discută la Constanţa despre provocările din transportul maritim și noutățile legislative la nivel european

Portul Constanţa a găzduit marți, 18 septembrie, în premieră pentru România, întâlnirea Comitetului Executiv al European Sea Ports Organization (Organizaţia Porturilor Maritime Europene). În deschiderea evenimentului, directorul general al CN APM SA Constanţa, Nicolae Dan Tivilichi, a subliniat importanţa prezenţei în Portul Constanţa a reprezentanţilor managementului porturilor europene, pentru a înţelege realităţile de la graniţa de est a Europei.

Prezent de asemenea la eveniment, Lucian Pătraşcu, secretar de stat în aparatul propriu de lucru al viceprim-ministrului Viorel Ştefan, a menţionat capacitatea Portului Constanţa de a se extinde către Europa, cu condiţia dezvoltării conexiunilor cu transportul feroviar şi cel rutier, dar şi a îmbunătăţirii condiţiilor de navigaţie pe Dunăre. Reprezentantul Guvernului României a precizat faptul că se are în vedere un set de priorităţi pentru creşterea potenţialului portului, investiţii care să contribuie la recâştigarea cotei de piaţă a mărfurilor prin facilităţi portuare.

Isabelle Ryckbost, Secretar General al ESPO, a vorbit, la rândul său, despre importanţa zonei Mării Negre şi a apreciat prezenţa foarte activă a Portului Constanţa în cadrul Organizaţiei Porturilor Maritime Europene, al cărei membru cu drepturi depline este din 2007. În cadrul şedinţei Comitetului Executiv al ESPO organizată la Constanţa s-au discutat aspecte legate de CEF (Connecting Europe Facility), care sprijină implementarea proiectelor de interes european, ce vizează dezvoltarea şi construcția unor infrastructuri și servicii noi, precum și modernizarea infrastructurilor și serviciilor existente în sectoarele transport, telecomunicații, energie.

Preşedintele ESPO, Eamonn O’Reilly, a apreciat sprijinul acordat de Guvernul României în dezvoltarea Portului Constanţa şi a menţionat că a fost impresionat, în cadrul turului tehnic efectuat, de digul de nord şi de marile proiecte de investiţii prevăzute a fi realizate în Portul Constanţa.

CITEȘTE ȘI:

APMC: Traficul de mărfuri în porturile maritime românești, creștere de 15,3% în primul trimestru

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.