Spread the love

Direcțiile regionale ale Agenției Naționale de Administrare Fiscală ar urma să fie desființate, iar competențele acestora vor trece la direcții județene ale Fiscului, potrivit unui proiect de lege inițiat în Parlament.

Unul dintre inițiatorii proiectului, senatorul PSD Constanța, Ștefan Mihu, consideră că măsura reorganizării ANAF va duce la îmbunătățirea funcționării acesteia. Senatorul anunță că a găsit sprijin și consens pentru acest proiect de la ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici.

Administrațiile financiare județene vor fi mai aproape de contribuabili, iar acest lucru va duce la îmbunătățirea ratei de colectare de taxe și impozite. De la regiune toată activitatea trece la județ, așa cum a fost până în 2013 și cum este firesc să fie. Direcțiile Județene ale Finanțelor Publice redevin instituții de sine stătătoare, capabile să ia decizii în privința Fiscului și a activităților fiscale la nivel propriu, județean”, a spus senatorul Mihu.

Proiectul prevede ca cele opt direcții regionale ale finanțelor publice se preiau prin fuziune și absorbție de către direcțiile finanțelor publice județene. Acestea preiau de asemenea patrimoniul, arhiva, prevederile bugetare și execuția bugetară.

„Înființarea direcțiilor județene va aduce beneficii administrării fiscale. Acestea au existat și până în 2013, iar acum se revine la o situație de normalitate. Județul trebuie să redevină independent și să răspundă pe cont propriu pentru activitatea sa fiscală. Direcțiile regionale vor putea fi păstrate cu rol metodologic și de îndrumare”, a mai adăugat senatorul constănțean.

Propunerea legislativă a fost înaintată la Senat spre dezbatere pentru sesiunea parlamentară care începe în septembrie a.c.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *