Renew Europe SUSȚINE deciziile USR PLUS: „NU poate fi vorba de o alianță cu extremiști”

Publicația europeană EURACTIV informează că grupul politic Renew Europe, al cărui președinte este Dacian Cioloș, neagă orice alianță între USR PLUS și AUR.

Nu poate exista și nu va exista nicio alianță sau înțelegere cu extrema dreaptă. Este o chestiune de principii și valori. Nu s-a discutat cu ei despre text”, a declarat un purtător de cuvânt al grupului de la Bruxelles: „Textul moțiunii de neîncredere a fost trimis tuturor partidelor politice reprezentate în Parlamentul României pentru a obține numărul necesar de semnături pentru a-l supune votului […] AUR și-a exprimat dorința de a susține moțiunea. Aceasta este propria lor decizie”.

Aceste declarații par să contrazică declarații anterioare ale lui Ionuț Moșteanu care sugerează că ar fi existat un minim de coordonare între cele două partide.

Am discutat cu toate partidele politice despre o eventuală moţiune de cenzură. (…) Am discutat cu cei de la AUR pentru a vedea dacă avem o variantă de a strânge semnăturile. Împreună cu AUR avem 122 de semnături, deci putem depune o moţiune de cenzură.”, a declarat alatăieri parlamentarul.

Renew Europe este un grup politic la nivelul Parlamentului European și are o orientare liberală.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *