REMINDER: Acțiune caritabilă a comunității elene din Constanța. Antoniadis: „Este o bucurie imensă să ajungi la sufletul omului simplu. Cei care vor primi daruri nu știu că vom ajunge la ei!“

Recunoscută ca fiind formată din oameni cu suflet mare, comunitatea elenă Elpis din Constanța se pregătește de o nouă acțiune caritabilă. Pentru această comunitate de oameni inimoși a devenit o tradiție să ofere un mic ajutor semenilor care au nevoie de sprijin. Și în acest an câteva zeci de familii nevoiașe din județ vor avea ce pune pe masă de Crăciun cu ajutorul comunității elene Elpis.

Președintele comunității elene Elpis Constanța, Anton-Traian Antoniadis, a declarat pentru TOMIS NEWS că ajutorarea semenilor în nevoie este o acțiune care se desfășoară cu regularitate.

„An de an, cu fiecare acțiune, cu fiecare om pe care vrem să-l ajutăm, avem credința că facem creștinește un bine, atât cât putem. Încercăm să aducem un zâmbet și, poate, bucuria Crăciunului celor care nu își pot permite să pună pe masă cele de trebuință, cele ce poate noi suntem obișnuiți să le avem pe masă de Crăciun, celor care nu își pot permite poate niște haine călduroase pentru iarnă. Știm, de asemenea, și am simțit la propriu bucuria, strigătele și fericirea copiilor care s-au bucurat de darurile noastre, de jucăriile pe care poate nu le-au avut vreodată, de dulciurile cărora le-au simțit lipa… Sunt mult mai câștigat ca om din ceea ce fac acum, din faptul că strâng fonduri pentru acțiuni de acest gen, prin faptul că atâția oameni și copii apreciază. Este o bucurie imensă să ajungi la sufletul omului simplu, mai ales fără a-i cere ceva în schimb. Te duci, dăruiești și îți iei la revedere, iar uneori oamenii nici nu știu cine ești, însă tu ești sincer și împăcat cu gândul că poate oricât de puțin ar fi existat șansa ca, măcar pentru o clipă, să le poți schimba viața. Eu cred că, atunci când statul nu mai există, noi, oamenii, trebuie să ne implicăm și să arătăm că se poate și, încet-încet, schimbăm lucruri. Într-o oarecare măsură pot spune că suntem cei care fac fapte bune fără să așteptăm nimic în schimb, care mișcăm munții fără să fim bombastici, cărora le păsa de ceilalți aflați în nevoi, care dau speranța într-o societate mai bună celor din jurul lor. Aceștia suntem noi, oamenii care, prin diverse metode, le oferă viitoarelor generații șansa la o viață mai frumoasă. Foarte mulți au fost reticenți la început, pentru că știm că fonduri și bunuri se strâng și dispar în neant. Dar, încet-încet, văzând că totul este transparent, este făcut public, cu nume, prenume, sume și bunuri, s-au lămurit că nu „miroase” nimic la nelalocul lui, au căpătat încredere, merg cu noi în acțiune și dăruiesc cu mâinile lor celor nevoiași. Și nu vorbim numai de oamenii simpli care dau din puținul lor, ci și de firme care au înțeles că a veni alături de noi înseamnă că le pasă cu adevărat“, a spus Anton-Traian Antoniadis.

Acțiunea pentru Crăciunul 2018 se va desfășura în patru sate, iar darurile vor ajunge la aproximativ 30 de familii cu adevărat nevoiașe. Important este, spune președintele comunității elene Elpis Constanța, că „nimeni dintre cei care vor primi aceste daruri nu știe că vom veni, că vom ajunge la ei și aceasta este respectată cu sfințenie de fiecare dată, pentru că bucuria darului venit pe nepregătite este mult mai intensă și respectată. Așa că, vă așteptăm alături de noi, vă așteptăm să va deschideți sufletele minunate către aproapele vostru prin această acțiune de suflet!

Donațiile se pot face la sediul Comunității Elene Elpis Constanța, strada Karatzali nr. 16, în incinta Teatrului de Păpuși. Telefonul este 0241-619944, iar bunurile care pot fi donate constau în alimente neperisabile precum ulei, zahăr, făină, oțet, orez, fasole, etc., haine în perfectă stare destinate tuturor membrilor unei familii (copii-adulți-vârstnici), jucării, rechizite, precum și donații în bani care vor servi la cumpărarea de alimente.

CITEȘTE ȘI:

Vin sărbătorile, vine și mobilizarea: comunitatea elenă din Constanța, în campanie caritabilă! Antoniadis: „Din puținul pe care îl ai, este creștinește să ajuți pe cineva la nevoie!”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*