Spread the love

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela; ministrul Educației, Monica Anisie și ministrul Lucrărilor Publice, Ion Ștefan, sunt candidații pentru viitoarea remaniere guvernamentală.

Vela a avut un conflict cu premierul Ludovic Orban și președintele Klaus Iohannis în perioada sărbătorilor pascale, când a semnat un protocol cu Biserica Ortodoxă Română prin care angajaţii MAI urmau să împartă lumină în noaptea de Paşte, împreună cu alţi voluntari ai bisericii. Protocolul a fost anulat, însă, după intervenţia şefului statului. În acele momente, lui Vela i s-a cerut insistent demisia, inclusiv din partea polițiștilor. De asemenea, Vela a alimentat și conflictul dintre Poliția Română și Poliția Locală, acuzându-i pe polițiștii locali că fac abuzuri, având astfel intenția de a se apropia de polițiști. Totodată, în același registru, Vela a promis polițiștilor punerea în aplicare a unei decizii definitive a ÎCCJ privind drepturile bănești ale acestora, care, de fapt, a fost o măsură pe jumătate, polițiștii acuzând că ministrul pur și simplu îi duce de nas.

Anisie ar urma să fie schimbată de la conducerea Ministerului Educaţiei, din cauza bâlbelor făcute în gestionarea învăţământului de la distanţă. De asemenea, Anisie a avut o corespondență cu Patriarhia Română, prin care a solicitat sprijinul pentru dotarea elevilor din mediile defavorizate cu tablete și laptopuri, scrisoarea fiind redactată într-un mod agramat, impropriu pentru o profesoară de Limba și Literatura Română.

Anisie și Vela sunt vizați de o moțiune simplă în Parlament în viitorul apropiat.

În final, Ion Ștefan a fost acuzat că şi-ar fi angajat în sistem rudele. Ministrul Lucărilor Publice a intrat în atenţia presei şi cu o declaraţie controversată. Acesta a spus că are o casă mare, de aproape 1.000 mp, deoarece constructorul ar fi greşit o grindă şi aşa s-a trezit cu un etaj în loc de mansardă. Situația i-a adus porecla de ministrul grindă. Ion Ștefan a avut și intervenții nefericite în ședințele de Guvern, nereușind să stăpânească limba română exact în dialogurile cu premierul Orban, spre stupefacția colegilor din Executiv.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *