(Re)întâlnire la Constanța, cu arta sacră. Vernisaj accesibil ONLINE

Facultatea de Arte din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța transmite în această seară, de la ora 19:00, pe canalul YouTube, accesibil AICI, evenimentul Artă sacră– expoziție personală Viorel Ungureanu.

Masterand al Facultății de Arte, Viorel Ungureanu a participat la toate expozițiile organizate aici, dar și la la proiectul „Locus”, desfășurat în parteneriat cu Universitatea din Lisabona – Portugalia, precum și la expoziția organizată în cadrul Muzeului de Arheologie Constanța, cu tematică religioasă „Spațiul Sacru”, spațiu care îi este atât de familiar.

Talentat și mereu dornic să răspundă provocărilor artistice, Viorel Ungureanu, demonstrează că, prin muncă asiduă, succesul în plan artistic poate fi atins, chiar dacă acesta nu este o țintă precisă, ci reprezintă, de fapt, drumul și descoperirile personale făcute pe parcursul lui.

Potrivit organizatorilor, fără a avea pretenția unor rezolvări plastice avangardiste, compozițiile sale, în principal cu temă religioasă, dovedesc calități care îl definesc atât în plan artistic, cât și personal. Lucrările sale demonstrează seriozitate și un simț al detaliului. Compozițiile sale care au ca punct de plecare detaliul din icoană fac saltul necesar către o abordare mai introspectivă, către un drum în care elementele de limbaj plastic folosite dobândesc noi valențe expresive.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *