Spread the love

Se anunță o toamnă încărcată pentru senatorul constănțean al PSD Ștefan Mihu. Președinte al Departamentului PSD de Politici Fiscale, parlamentarul spune că în prima parte a sesiunii parlamentare de toamnă se discută mai multe propuneri legislative, unde senatorul figurează printre inițiatori, care vor fi supuse aprobării plenului.

Una dintre inițiativele pe care Ștefan Mihu și-a pus semnătura vizează inițiativa care reglementează încadrarea în muncă a gestionarilor. De asemenea, senatorul constănțean va încerca împreună cu alți colegi să impună o propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii contabilităţii nr.82/1991, modificarea şi completarea OG 65/1994 privind organizarea activităţii de expertiză contabilă şi a contabililor autorizaţi precum şi modificarea şi completarea Legii societăţilor nr. 31/1990.

O altă inițiativă care va fi dezbătută și care va fi supusă aprobării Parlamentului și care la care Mihu își va aduce contribuția este propunerea de modificare a Legii concurenţei nr. 21 din 30 aprilie 1996, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.153 din 29 februarie 2016, cu modificările şi completările ulterioare. Totodată, senatorul constănțean va contribui și la propunerea legislativă privind schimbul de imobile dintre Banca Naţională a României şi statul român, aflate în proprietatea băncii centrale şi, respectiv, în domeniul privat al statului, fiind vorba de transferul Bazei sportive „ARENELE BNR“ la Ministerul Tineretului și Sportului. În viziunea senatorului constănțean, de o deosebită importanță pentru mediul de afaceri este initiativa personală legată de modificarea Codului fiscal.

CITEȘTE ȘI:

Reorganizare ANAF: se revine la direcțiile județene ale Fiscului. Inițiatorul Mihu (PSD Constanța) se bucură de sprijinul lui Teodorovici

Ștefan Mihu a declarat pentru TOMIS NEWS că nu e vorba de scăderi sau creșteri de taxe, ci de o armonizare a legislației, în sensul să nu mai poată fi modificat Codul după cum vrea fiecare. Mihu spune că, din cauza modificărilor haotice, în economie s-a creat o harababură.

Una dintre cele mai ambițioase inițiative legislative la care Ștefan Mihu va lucra împreună cu alți colegi din PSD vizează desființarea Direcțiilor regionale ale Agenției Naționale de Administrare Fiscală, iar competențele acestora ar urma să treacă la direcții județene ale Fiscului. Senatorul PSD Constanța consideră că măsura reorganizării ANAF va duce la îmbunătățirea funcționării acesteia, punctând că a găsit sprijin și consens pentru acest proiect de la ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici.

„Administrațiile financiare județene vor fi mai aproape de contribuabili, iar acest lucru va duce la îmbunătățirea ratei de colectare de taxe și impozite. De la regiune toată activitatea trece la județ, așa cum a fost până în 2013 și cum este firesc să fie. Direcțiile Județene ale Finanțelor Publice redevin instituții de sine stătătoare, capabile să ia decizii în privința Fiscului și a activităților fiscale la nivel propriu, județean”, a spus senatorul Mihu.

CITEȘTE ȘI:

Senatorul constănțean Ștefan Mihu cere prelungirea sezonului estival, până pe 30 septembrie: „Diminuarea vacanței de vară aduce deservicii turismului!“

Proiectul prevede că cele opt direcții regionale ale finanțelor publice se preiau prin fuziune și absorbție de către direcțiile finanțelor publice județene. Acestea preiau de asemenea patrimoniul, arhiva, prevederile bugetare și execuția bugetară.

„Înființarea direcțiilor județene va aduce beneficii administrării fiscale. Acestea au existat și până în 2013, iar acum se revine la o situație de normalitate. Județul trebuie să redevină independent și să răspundă pe cont propriu pentru activitatea sa fiscală. Direcțiile regionale vor putea fi păstrate cu rol metodologic și de îndrumare”, a mai adăugat senatorul constănțean.

Propunerea legislativă a fost înaintată la Senat spre dezbatere pentru sesiunea parlamentară care a început în septembrie.

CITEȘTE ȘI:

Planurile parlamentarilor constănțeni pentru noua sesiune. Deputatul Vișan: „Persoanele cu handicap ireversibil nu mai trebuie recertificate anual, doar nu o să le crească între timp mâna sau piciorul?!“

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *