Reînființarea birourilor de promovare externă a României. Dobre îl DESFIINȚEAZĂ pe Trif: „Ministrul Zero nu știe că prin OG s-a desființat noțiunea de tour-operator, pe care o folosește!”

Disputa dintre fostul ministru al Turismului, deputatul constănțean Mircea Titus Dobre și actualul ministru (vehiculat pe lista viitoarei remanieri), Bogdan Trif, nu mai are nevoie de nici o prezentare.

CITEȘTE ȘI:

LEGEA TURISMULUI „uitată” în sertarele Guvernului! Rea-voință sau lene? Dobre (Pro România Constanța): „Operatorii din turism mai au de așteptat, ministrul Trif nu este interesat!“

În fapt, ministerul reînființat al Turismului a intrat inițial pe mâna lui Dobre, așa că dacă urlă și trântește știe de ce o face. Trif este al doilea ministru, încă în funcție și încearcă, oarecum, să continue ceea ce a făcut predecesorul, străduindu-se să își atribuie meritele acestuia.

Zilele trecute, Bogdan Trif anunța entuziasmat că „Executivul a adoptat o hotărâre de guvern privind modificarea HG 24/2017, privind funcționarea Ministerului Turismului, care prevede, printre altele, înființarea birourilor de promovare externă a României”.

Este vorba, practic, de reînființarea acestor birouri, pe care Dobre le-a desființat inițial, din cauză că, s-o spunem pe șleau… existau și mâncau bani degeaba!

„Noul proiect de act normativ prevede înființarea a 20 de reprezentanțe externe în cele mai importante piețe pentru turismul românesc. Totodată, spre deosebire de vechea formulă, fiecare birou extern va avea câte doi angajați, atașați în turism. Noua măsură intensifică eforturile de promovare a României ca destinație turistică majoră pe plan internațional. Astfel, proiectul prevede un număr de 40 de atașați în turism care vor lucra în străinătate”, au mai precizat reprezentanții ministerului Turismului, fără să ne spună unde sunt aceste 20 de reprezentanțe și care sunt criteriile de recrutare pentru „cei doi angajați”.

La aflarea veștii, deputatul Mircea Dobre a luat foc și l-a tocat pe Trif punctual.

„Ministrul Zero al Turismului, Bogdan Trif, se bazează pe memoria colectivă scurtă și pe cei care susțin interesele unor persoane, mai presus de legalitate sau de calcule ale eficienței. Doar astfel se poate explica perseverența ministrului Turismului, de a susține vinovăția mea, în legătură cu desființarea birourilor externe. (…) În anul 2017 am explicat foarte clar că acele birouri au fost desființate în urma neregulilor descoperite și explicate în rapoartele Curții de Conturi a României, dar și ca urmare a faptului că nu îndeplineau minimele criterii de drept internațional. Pentru cei care nu cunosc legislația internațională, precizez că în lipsa unui statut diplomatic, persoanele care au reprezentat România, la acele birouri externe, pur și simplu nu îndeplineau condițiile necesare pentru a face acest lucru. (…) În plus, existența unui subsecretar de stat coordonator al acestor birouri externe nu numai că nu se justifică, dar pare deja genul acela de post creat special – cu dedicație, cum spun jurnaliștii – pe care urmează să-l ocupe o persoană foarte importantă pentru calculele politice ale celor care o vor desemna”, a spus Mircea Dobre.

Trif habar nu are care e treaba cu voucherele de vacanță!

Deputatul constănțean al Pro România nu a uitat să îl taxeze pe Trif nici cu privire la voucherele de vacanță. TOMIS NEWS a relatat despre ultima vizită a ministrului Turismului de la Constanța, în care a precizat că „vom analiza eficiența voucherelor de vacanță”.

CITEȘTE ȘI:

Vizită ministerială cu răfuieli personale: Țuțuianu a insistat pe dezvoltarea turismului, Murad îl avertizează pe Făgădău și candidează la Primărie, Trif l-a „tăvălit” pe Dobre

Fraza a fost… politic și turistic vorbind, groaznică, așa că Trif și-a dat seama de gălușca scoasă pe gură și a revenit recent cu un comunicat de presă privind succesul voucherelor de vacanță. Problema este că aceste vouchere sunt tot… rezultatul muncii lui Dobre.

„Ca fost ministru al Turismului, îmi cer scuze că în anul 2017 am introdus voucherele de vacanță, care au adus creșteri substanțiale în turismul românesc anul acesta, îmi cer scuze că am făcut toate demersurile necesare și legale pentru a redeschide birourile externe doar după crearea cadrului legislativ necesar și după o analiză corectă a eficienței acestora, în urma raportului Curții de Conturi a României; îmi cer scuze că îmi pasă în continuare de soarta țării mele și a turismului din România, ca politician român, fost ministru al Turismului și deputat în Parlamentul României”, a comentat Mircea Dobre.

Locuri de muncă cu… dedicație? 

Amintim că Mircea Titus Dobre a vorbit în lunile trecute despre creșterea nejustificată a personalului din acest minister. Pentru orice cetățean de bun simț, asta se traduce prin înființarea inutilă de posturi pentru persoane care nu au ocupație, dar au recomandare. Evident, una… politică.

„Ministerul Turismului crește numărul posturilor cu 50 de noi funcții, dintre care 40 vor fi ocupate de atașații de turism, iar 10 de personalul suport pentru activitatea ce urmează a fi derulată de aceștia. Ar fi interesant dacă ministrul Turismului ar putea prezenta publicului fundamentarea numărului de 40 de posturi de atașati de turism (s-a stabilit acest număr în baza căror studii de piață sau analize privind activitățile ce ar urma să fie derulate pe spațiile unde vor activa acești atașați; ce studiu justifică prezența a două persoane pentru același post, în condițiile în care Ministerul Muncii, Ministerul Agriculturii, Ministerul Afacerilor Interne sau Ministerul Apărării au câte un singur atașat în fiecare ambasadă). (…) Nu pot să nu constat că atât de incompetent este acest ministru zero al Turismului, Bogdan Trif, încât nici măcar atunci când aprobă un comunicat de presă nu știe că prin Ordonanța 2/2018 s-a eliminat noțiunea de tour-operator (cuvânt folosit în comunicat) și a fost introdusă noțiunea „activitate de organizare”. Nu-mi amintesc să fi modificat ministrul Trif legea, din nou, pentru a reveni la forma anterioară Ordonanței 2/2018. El nu prea are ce să-și amintească, din moment ce nu citește niciodată textele de lege și așteaptă să i le povestească cineva”, a mai spus Mircea Titus Dobre.

CITEȘTE ȘI:

Mircea Dobre îl tăvălește pe Bogdan Trif: „Ministrul zero! Zeci de posturi publice inutile, a blocat legea Turismului, îi cer demisia de onoare!”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.