Reguli noi pentru transportul rutier de marfă: Se introduc CORIDOARE de trafic

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat sâmbătă faptul că cea de-a șaptea Ordonanță Militară emisă pe perioada stării de urgență stabilește noi reguli pentru șoferii de camioane. Astfel, pentru autovehiculele cu tonaj mai mare de 2,4 tone, șoferii sunt obligați să respecte un traseu strict și să aibă asupra lor un colant și un formular emis la intrare în țară. Dacă nu vor respecta condițiile, vor fi băgați în carantină timp de 14 zile și o vor plăti.

„Transportatorii sunt importanți în această perioadă. Economia și românii au nevoie de ei. Am stabilit pentru acești șoferi că vor completa la intrarea în țară doar o declarație pe proprie răspundere într-un model stabilit de Ministerul Transporturilor prin care își asumă domiciliul stabilit între curse. Angajatorii asigură materialele de protecție și, în mod normal, (șoferii – n.r.) să nu aibă la intrarea în țară simptome de coronavirus. (…) Pentru fluidizarea traficului în punctele de frontieră, conducătorii de transport marfă care tranzitează România, nu mai completează declarațiile epidemiologice, dacă utilizează coridoarele de trafic, fiind interzisă abaterea de la ele. Ei trebuie să tranziteze țara în maximum 48 de ore și să staționeze în locurile marcate de Ministerul Transporturilor. (…) Camioanele acestea vor aplica un colant special pe parbriz, la intrarea în țară, și vor fi identificate de poliție. Șoferul va păstra asupra sa un formular, în caz contrar va intra în carantină 14 zile, va plăti carantinarea, iar camionul va fi preluat de proprietar”, a spus Marcel Vela.

CITEȘTE ȘI:

Vela (MAI), speriat de lista actualizată a „zonelor roșii”: Zborurile din și spre mai multe țări, SUSPENDATE! „Undă verde” pentru… sezonieri

Cupșa (CERONAV), despre soarta navigatorilor: „Criza schimburilor de echipaj se va REZOLVA până la sfârșitul acestei luni”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.